Πφφ,
πήγα πρώτη φορά στην ζωή μου σε μια διαιτολογο (ο θεούλης να την κάνει) μου την πρότεινε μια φίλη μου..
μου ζήτησε τις γιατρικές μου εξετάσεις, που τελικά τζάμπα τις έφερα γιατι τα πέταξε στην άκρη και ούτε που ασχολήθηκε.
Την είπα οτι έχω χασιμότο, πολυκυστικές και υπερινσουλιναιμία της έδειξα τα χάπια, και εδειξε σαν να μην έχουν ολα αυτα συμασια.
Μίλαγε ακατάπαυστα δεν με άφηνε καν να μιλήσω να της πω τι τρώω τουλάχιστον τίποτα, για να με ξεπετάξει σε 10 λεπτά.
με έβαλε σε ένα μηχάνημα που με τα λεγόμενα της σου μετράει σε τι έχεις δυσανεξία, αλλα το μόνο που κάνει στην ουσία ειναι λιπομέτρηση.
Μου έδωσε μια έτοιμη δίαιτα που είχε μπροστά της σε φωτοτυπίες που είχε σε στίβα και μου είπε οτι ταχα μου το μηχάνημα έβγαλε οτι το σώμα σου έχει υπερκορεστεί με τα ολικής άλεσης προιόντα με τα μηλα τα αχλάδια (που δεν τα τρώω καν) και τις μπανάνες και το μαρούλι και τον τόνο/ σολωμό και μου τα απαγόρεψε και αντί αυτού μου έβαλε άσπρο ψωμί σε μεγάλες ποσότητες και της λέω:
ξέρετε έχω ακούσει πως στην χασιμότο αποφέυγουν γενικά το αλεύρι.. και μου λεει ναι αλλα εσύ δεν έχεις τον ίδιο οργανισμό με τους άλλους που έχουν χασιμότο!
και μίλησα το βράδυ με την φίλη μου η οποία δεν έχει προβλήματα υγείας και της είχε βάλει ακριβώς τα ίδια.. αρα τι; έχω τον ίδιο οργανισμό με την φίλη μου;
δηλαδή πραγματικά ένιωσα πως η συγκεκριμένη διαιτολόγος κοροιδεύει τον κόσμο και παίζει με τα προβλήματα υγείας των άλλων.
Δεν με ρώτησε καν τι τρώω και τι δεν τρώω, δεν με ρώτησε τίποτα, ούτε πόσες θερμίδες είναι αυτή η δίαιτα ούτε στο που θα με βοηθήσει.. η φίλη μου ακύρωσε τα επομενα ραντεβού μαζί της γιατί ανακαλύψαμε και άλλες κοπέλες στις οποίες ειπε τα ίδια..
Και τι λέτε να κάνω ρε παιδιά; Εσεις τι εμπειρίες είχατε απο τους διαιτολόγους σας;;
Εγώ δεν είχα ξαναπάει ποτέ και απογοητεύτηκα, ήθελα να πάω να της κάψω το μαγαζί.
Να πάω σε κάποιον πιο εξειδικευμένο; Να δοκιμάσω αυτη τη διαιτα;
Υπάρχει κάποιος που μπορείτε να προτείνετε;;
Πραγματικά δεν ξέρω..