Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πριν μιλήσουνε λίγοι ελάχιστοι όχι εγώ είμαι από τους ελάχιστους μήπως δεν είμαι νορμάλ?
Printable View
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πριν μιλήσουνε λίγοι ελάχιστοι όχι εγώ είμαι από τους ελάχιστους μήπως δεν είμαι νορμάλ?
Αυθόρμητη είσαι, από την μια είναι καλό, αλλά από την άλλη καλό είναι να προσέχεις για τυχόν παρεξηγήσεις!
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Σκεφτομαι, αλλα οχι παντα αρκετά...
Ειναι γεγονος οτι πιο πολλες φορες εχω μετανοιωσει επειδη μιλησα αυθορμητα, παρα επειδη δεν μιλησα.
Δεν ψηφισα, ειμαι κατι ενδιάμεσο
Εξαρτάται τι θέλω να πω..αν θέλω να πω π.χ καλημέρα καλά είσαι?? Δεν το σκεφτομε... αν όμως πιάσω σοβαρή συζήτηση με κάποιον φίλο εννοείτε ότι θα σκεφτώ το τι θα πω μην τυχών και γίνει καμία παρεξηγηση..αυτό όμως δεν σημενη ότι δεν μας ξεφεύγουν κοτσανες άνθρωποι είμαστε όσο και να προσέχουμε λανθάνουμε καμιά φορά..
Σορυ νομιζα οτι ελεγες για σενα, γιαυτο ειπα αυθορμητη εισαι!! Οσο αφορα εμενα καπου στη μεση αλλες φορες σκεφτομαι αλλες οχι!!
Aπό μόνη της η ομιλία προϋποθέτει σκέψη. Είναι αποτέλεσμα σκέψης.
Τώρα αν εννοείς να απαντάμε γρήγορα οπτ δεν αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα των λεγομένων μας και τις συνέπειες τους πολλές φορές ή αν ψειρίζουμε τα όσα έχουμε να πούμε για να τα σταθμίσουμε και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα,προσωπικά προς το ψείρισμα πάω. Δηλαδή σκέφτομαι τι θα πω πιθανόν για λόγους ανασφάλειας και γιατί νιώθω το μυαλό μου να είναι σαλάτα οπότε μπορεί να νιώθω ότι πολλά από αυτά που σκέφτομαι πιθανόν δεν έχουν νόημα για τον άλλον ή θα ακουστούν περίεργα σαν δομή. Οπότε ψείρας μέχρι θανάτου.
Πάντως δεν παίζει ρόλο ο χρόνος της σκέψης πολλές φορές για να πεις κάτι ποιοτικό. Υπάρχουν ετοιμόλογοι με καλή ρητορική και ατάκες που λένε ωραία πράγματα σε χρόνο ντε τε και άνθρωποι που σκέφτονται σκέφτονται και κοτσάνα θα πουν.
Πάντως δεν καταλαβαίνω πως εννοείς το ότι είσαι από τους ελάχιστους που δεν σκέφτονται και από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.
Εγώ γενικά δεν παρατηρώ στην καθημερινότητα και ανθρώπους φωστήρες. Γενικά σε μια καθημερινότητα σύγχησης και παραλογισμού θα ακούσεις και θα πεις πολλά διαμαντάκια.
Νομίζω πως όλοι έχουμε στιγμές που μπορεί να μιλήσουμε χωρίς να σκεφτούμε. Προσωπικά το κάνω συχνά πάντως, σίγουρα λιγότερο από παλιότερα αλλά συνεχίζω και το κάνω.
Και αντίθετα από ότι είπε η Ρεμεντυ, εγώ βρίσκω τον εαυτό μου να μετανιώνω συχνότερα για περιπτώσεις που δεν μίλησα παρά για τις στιγμές που ήμουν αυθόρμητη κι ας είπα και βλακεία.
σκεφτομαι οσο περισσοτερο προλαβαινω, για να πω οσες λιγοτερες λεξεις με ρο μπορω, μιας και που ψευδιζω
αναλογα με το ποσο με ενδιαφερει ο συνομιλιτης μου αρα καθολου ενδιαφερον = αερα πατερα πολυ ενδιαφερον φιλοσοφια yes !
Σκεφτομαι τοσο πολυ που λεω το απειροελαχιστο απο οσα εχω σκεφτει να πω μεχρι να τα πω γτ οσο πιο πολυ σκεφτομαι τοσο πιο λαθος μου μοιαζουν αυτα που θα πω
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Και εγώ για να πω την αλήθεια σκέφτομαι ανάλογα στην περίσταση