Άγχος για τα πάντα ,αρρωστοφοβία,θα πεθανουν ολοι,τι θα γινεισ το μελλον?
Καλησπέρα σε όλους σας!
Ειμαι καινουρια στο φορουμ και ειπα να γράψω κ εγω τον μεγάλο καημό μου.Μια ωραία μερα μετα τα Χριστούγεννα κ εκεί που μαγείρευα,χωρίς να συμβεί εκεινη την ωρα κατι επαθα την πρωτη κρίση πανικού.Δεν ειχα ξαναπαθει ποτε μεχρι τοτε,δεν αντιμετώπιζα ποτέ θέματα άγχους,γενικα ημουν παντα μεσα στην αισιοδοξία και την θετική ενέργεια την οποία σκόρπιζα απλόχερα σε όλους.Μέχρι εκείνη την ημέρα.Βίωσα πολύ έντονα συμπτώματα εκείνη την φορά,επίσης να αναφέρω πως έχω σπουδάσει παρεμφερή κλάδο με την ψυχολογία και έχω κάποιες γνώσεις σε αυτά τα θέματα,αλλά εκείνη την ώρα δνε κατάλαβα τι μου συνέβη.Άρχισα να περιφερομαι μεσα στο σπίτι πάνω κάτω,ίδρωνα-ξείδρωνα,νόμιζα οτι τρελάινομαι,σαν να άκουγα φωνές μέσα στο κεφάλι που μου έλεγαν ένα σωρο πράγματα ,σκεφτομουν οτι τωρα που τρελαινομαι :D τι θα απογίνω,θα απογοητεύσω τους γονείς μου,τους φίλους μου όλους,έκανα εμετούς κλπ κλπ.Υστερα απο αρκετή ώρα προσπαθώντας να ημερήσω και αφόυ ειχα ξαπλώσει κοιμήθηκα και την άλλη μερα ουτε ειχα τρελαθει ουτε φωνες ακουγα οποτε εκει συνειδητοποιησα πως ολο αυτο ηταν κριση πανικου.Συνοπτικα θα σας πω,πως απο τοτε μεχρι σημερα εχει αλλαξει ολη μου η ζωη απο τον Ιανουαριο μεχρι τωρα σταδιακά εχω περάσει πολύ ασχημα,αναγνωριζω πως υπαρχει μια θετική εξελιξη και πως δεν ημουν οπως στις αρχες αλλα δεν παύει να έχει αλλαξει η ζωή μου κι εγώ η ίδια.Οι σκεψεις που κανω σε καθημερινη βάση είναι πως φυσικά κατι έχω και όχι ότι κ ότι καρκινο καραμπινατο καπου βεβαια απροσδιοριστα,αλλα καπου θα εχω,πως τι θα γινει αμα χασω τους γονεις μου,οτι δεν θα το αντέξω,φοβάμαι μη πάθουν κάτι,ότι θα μέινω μόνη μου,τι θα γινει στο μέλλον αμα χασω την δουλεια μου ή αμα φύγω -που πολυ το θελω- οτι δεν θα βρω αλλη δουλεια,μη παθει κατι ο φίλος μου και γενικα ενας βομβαρδισμος αρνητικών σκεψεων που με βαραίνουν στην καθημερινότητα.Για ένα μηνα ξυπνούσα 6 το πρωι με αγχος και ταχυπαλμια με το που ανοιγα τα ματια μου,τωρα θα ξυπνησω κατα τις 7 και όχι απαραιτητα καθε μερα την ιδια ωρα αλλες φορες με αγχος,άλλες όχι,αλλα εννοειται πως μεσα στην ημερα οι αρνητικες σκεψεις θα μου κατσικωθούν στο κεφαλι και δωστου οι πονοκεφαλοι και οι ζαλαδες.Ημουν παντα μεσα στη χαρα και στη θετικη ενεργεια και το χιουμορ και τωρα που τα εχω χασει ολα αυτα ,με σταναχωρει αφορητα οταν σκεφτομαι οτι ισως να μη καταφερω να βγω απ ολο αυτο.Θα ήθελα τις γνωμες σας,τις συμβουλές σας οτιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει,οι καιροι ειναι περιεργοι και ξερω πως πολλοι αντιμετωπιζουμε παρομοιες καταστασεις αλλοι πιο πολυ αλλοι λιγοτερο,αλλα ρε παιδια δεν γινεται ετσι!Η ζωη είναι μια και μας αξιζει να τη ζησουμε εντονα,να κανουμε ονειρα και να απομονώνουμε οτι μας φθηρει ψυχολογικά,εμεις πρεπει να κανουμε κουμάντο στο μυαλό,όχι εκείνο σε εμάς.Τα λεω σε εσας για να τα ακουσω κι εγω!