Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Emptyness
Θες να μου πεις ότι αν αγαπάς κάποιον τόσο πολύ κ καταλάβεις ότι έχει αλλάξει, δεν θα ξαναγυρνούσες πίσω ?
ΟΧΙ!
εγω
ακριβώς! εσυ, λειτουργείς έτσι. Καποιος άλλος λειτουργεί αλλιως.
- Δεν ειπα κατι διαφορετικο....
Με ρωτησε κατι και απαντησα τι κανω.
Σιγουρα οι παντες λειτουργουν διαφορετικα και εγω ετσι οπως εγραψα.
Ποιο ειναι το παραξενο??
Δίνει άλλες ευκαιρίες, ξενεγυρνα, θετει διαφορετικά όρια, είτε πιο αυστηρά , είτε πιο χαλαρά. Ζουμε σε εναν κόσμο αντικειμενικής σχετικότητας.
οταν πω χωριζω, η αλλη δεν υπαρχει πια πλεον ειναι παρελθον τουλαχιστον σαν συντροφος.
Και για να στο πω απλα, για να φτασουν εκει τα πραγματα, σιγουρα υπαρχουν αρκετοι λογοι και προυποθεσεις.
Μιλαω για οριστικο χωρισμο οχι για ενα πλακωμα της στιγμης.
Κ αν όντως έχει άλλαξει, δεν θα σε έτρωγε να δεις κ να μάθεις ?
Οι ανθρωποι δεν αλλαζουν ποτε.
εγώ πάλι πιστεύω πως οι ανθρωποι αλλαζουν οταν το θελουν και σίγουρα, δεν είμαστε πάντα ότι βλέπει ο άλλος ο οποίος μπορεί να κάνει πάνω μας δεκάδες προβολές.
- Κανεις δεν το θελει, ακομα και αν το κανει θα το κανει εξαναγκασμενος.
Μπορει να αλλαξει ομοως αν αλλαξουν οι συνθηκες οπως εγραψα πιο κατω.
Οι καταστασεις στις οποιες ζουμε ισως.
Κατα βαση οομως ειμαστε αυτο που βλεπει ο καθενας.
Ολα τα αλλα ειναι παρηγορια στον αρρωστο.
Δεν ρώτησα αν θα ξαναγύρνουσε πίσω, διάβασε το post ξανά κ μέτα δώσε πιο κάταλληλες συμβούλες.
Το ξερω οτι δεν ρωτησες αυτο.
Απλα αν ειδες, ειπα φτανει, αρκει μεχρι εδω.
Δεν συμβουλευω ακριβως εσενα, αλλα αν θες και στο Χ περαστικο που ισως διαβασει την απαντηση μου.
Νοιώθω ότι έπαθες κάτι παρόμοιο, αλλά δεν έγινε όπως το περίμενες :P
Καμια σχεση.
Ειμαι αρκετα ανεκτικος σαν ανθρωπος.
Μπορει και να χοροπηδαει ο αλλος πανω μου.
Μεχρι να πω ομως τερμα.
Δεν είναι ανεκτικότητα το να αφήνω κάποιον να νομίζει, να νομίζει, να νομίζει, να με ποδοπατά και στο τέλος του λέω άντε γεια. Είναι κατ\' επίφαση ανεκτικότητα.
- δεν το καταλαβαινω αυτο ειλικρινα.
Δεν βλεπω καμια επιφαση απο μεριας μου τουλαχιστον.
Αμα το πω, δεν μου ακουμπαει ουτε τριχα απο τα μαλλια μου.
Γενικα θα σου πω οτι η αγαπη ειναι ενα πολυ σχετικο ζητημα.
Στο εξτρημ του, φαντασου οτι ολα τα εγκληματα παθους εγιναν απο ανθρωπους που αγαπουσαν παραφορα το συντροφο τους....
Θα έλεγα οτι ποθούσαν παράφορα. Ο καθένας φυσικά μπορεί να βαφτίζει ως αγάπη το κάθε πάθος του αλλα καλο είναι να μη συγχέουμε τις έννοιες.
- στο καθε ενα μετραει αυτο που βαφτιζει και οχι αυτο που λεμε εμεις απο εξω.
Ετσι απο σεβασμο στη σχεση σας (ειτε την διατηρησετε ειτε οχι) θα σου απαντησω οτι η αγαπη ειναι ενα κουφιο μελοδραμα καλο για το θεατρο οχι ομως για την ζωη.
Μα καλά, γιατί θέλεις να μετατρέψεις τις προσωπικές σου φιλοσοφίες σε γενικά ισχύον κανόνα? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω με τους ανθρώπους, αυτήν την τάση.
- μαστα.....
τι πρεπει να κανω δηλαδη?
Να μην λεω την γνωμη μου????
Μπορεις να παρεις ολα τα γραφομενα μου ως αυστηρα προσωπικες αποψεις και σε καμια περιπτωση καποιον γενικο κανονα.
Στην ζωη αυτο που μετραει οταν εχεις μια σχεση ειναι αν ο συντροφος σου σε παει (και τον πας) μπροστα σαν ανθρωπο και σαν συνολο αν καλυτερευει η ζωη σας.
Νομίζω οτι αυτό που μετράει σε κα΄θε σχέση δεν είναι κανένας άλλος \"αρμόδιος\" να το ορίσει πέρα απο τους δυο συντρόφους.
- αυτο ηταν σαφες νομιζω και ειναι σαφες σε καθε σχεση.
Εσυ ομολογεις οτι της εκανες την ζωη πατινι....
Καλα εκανες μονο που δεν την πηγες μπροστα σαν ανθρωπο, τα υπολοιπα ειναι προς καταναλωση.
Αν οντως θες να συνεχισεις αυτη την σχεση (και θελει και ο συντροφος σου) μιλα ειλικρινα και με την συντροφο σου και με τον εαυτο σου και δες αν πραγματικα θες και μπορεις να την πας μπροστα.
Τα πατινια αστα για να γυμναζεσαι στο δρομο.....
Δεν καταλαβαινω. Προς τι η ειρωνία, σε εναν ανθρωπο που μόνος του ο ίδιος λέει οτι το έχει μετανιώσει και δεν σκοπεύει να ξανακάνει τα ίδια λαθη...
- Δεν υπαρχει καμια ειρωνια.
Απλα πιστευω οτι το οτι καταλαβε τι λαθη εκανε, ειναι πολυ σχετικο, γνωμη μου βεβαια.
Καλημερα.
ΥΓ....... μην με πολυλαβεις υποψη σου, δεν ειμαι καλος στις συμβουλες.
;)