Φοβάμαι να βγω απο το σπίτι μου μήπως συναντήσω τους γείτονες.
Καλησπέρα. Είχα γράψει παλαιότερα για τη φασαρία που κάνουν στη πολυκατοικία που μετακόμισα. Πλέον βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα μετά απο παρατηρήσεις που τους έκανα. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε βαρούσε και τραβούσε έπιπλα ξημερώματα και γενικά ήταν μια ζούγκλα κανένας δεν είπε ποτέ σε κανέναν τίποτα.
Οι δύο γείτονες οι δίπλα και οι επάνω ειδικά απο τότε που τους έκανα παρατήρηση δε μου μιλάνε (ούτε κι εγώ)και γυρνάνε το κεφάλι επιδεικτικά όταν με βλέπουνε. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη που τα ξημερώματα έκαναν σαν ζώα βγήκανε και απο πάνω. Η μια μάλιστα μου μίλησε πολύ άσχημα και μου επιτέθηκε φραστικά.
Το αποτέλεσμα ήταν πως σταμάτησε η φασαρία αλλά ζω μονίμως με ένα άγχος να βγω απο το σπίτι ή να επιστρέψω. Φοβάμαι να περπατήσω στη γειτονιά, να πάω στο φούρνο, δεν κατεβαίνω ούτε για τα σκουπίδια για να μην συναντήσω κανέναν, τι θα κάνω πως θα τους αντιμετωπίσω, αν μου πούνε τίποτα, τι θα μου πούνε και γενικώς απλά αν τους δω θα χαλαστώ. Γενικά δεν θέλω να δω και τους υπολοίπους γιατί το έκαναν θέμα οι καρακάξες στο διαχειριστή και το έμαθαν και οι υπόλοιποι και όποτε με βλέπουν με κοιτάνε περίεργα όλοι τους σαν να είμαι εξωγήινη.
Θέλω να σηκωθώ να φύγω! Αγχώνομαι όταν είμαι έξω για τη ατιγμή που θα επιστρέψω στο σπίτι και πετύχω κάποιον. Καλώ ασανσέρ και μόλις ακούσω πως κάποιος άλλον βγαίνει απο το σπίτι του τρέμω και ξανα μπαίνω σπίτι, ή όταν είμαι στην είσοδο κατεβαίνω στο υπόγειο γρήγορα για να μην πετύχω κάποιον.
Δεν μπορώ άλλο, με πιάνει κλείσιμο απο το άγχος. Φοβάμαι μην πετύχω καμία και θα μου πει τίποτα και δεν ξέρω πως να την αντιμετωπίσω, αν πρέπει να τη βρίσω κι εγώ, τι θα γίνει, μη γίνουμε μαλλιά κουβάρια, φοβάμαι μην βριστούμε γιατί η μια είναι πολύ επιθετική και τη φοβάμαι να σας πω την αλήθεια.
Γενικά δεν ζω εδώ που ήρθα και θέλω να σηκωθώ να φύγω. Δεν αντέχω άλλο. Ούτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς πάω μην τους πετύχω!
Τελευταία φορά πριν λίγες μέρες τις πέτυχα ταυτόχρονα στην είσοδο και κόντευα να λιποθυμήσω απο το άγχος που με έπιασε. Πήγα στο αμάξι να πάρω κάτι και ξανα επέστρεψα για να μην μπούμε μαζί μέσα.
Πως να το αντιμετωπίσω; Μου λένε και δικά μου άτομα να μην δίνω σημασία και να περνάω αγνοώντας τους αλλά δεν μπορώ να το εφαρμόσω στη πράξη.