ψυχοσωματικο ή κάτι άλλο?
καλησπέρα, εδώ και αρκετά χρόνια απέκτησα διάφορες φοβίες, κυρίως νοσοφοβίες και γενικά φοβιές μήπως πάθω κάτι κλπ..Με βοήθεια ειδικού κατα διαστήματα είμαι καλύτερα αλλά υπάρχουν διαστήματα που είμαι πραγματικά σε πολύ άσχημη κατάσταση! Για παράδειγμα πρίν μέρες βρήκα στο πόδι μου μια μικρή μελανιά και άρχισα να σκέφτομαι διάφορα, φαντάζεστε τι.. και δεν αταματούσα λεπτό να σκέφτομαι τα πιο τραγικά σενάρια με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα να νιώθω ότι δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, έται λοιπόν πήγα για αναλύσεις επειδή σκέφτηκα ίσως έχω κάποια έλλειψη.. τελικά έχω κάποιες μικροελλείψεις σε βιταμίνες και φολικό οξύ και δύο μέρες τώρα παίρνω βιταμίνη. Όμως το θέμα είναι ότι νομίζω ότι η φαντασία μου οργιάζει.. για παράδειγμα νιώθω συνεχώς ότι δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, ούτε τα χέρια μου σε τραγικό βαθμό όμως.. και όλη μέρα αυτό σκέφτομαι και είμαο χάλια.. λέτε όλο αυτό να είναι ψυχολογικό και να νομίζω απλά ότι ειμαι τόσο χαλιά απλά επειδή όλη μέρα το σκέφτομαι; δεν ξέρω πραγματικά αν το άγχος μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό..
αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες θα με βοηθούσαν..