Βουλιμία, Αυτός ο Δυνάστης - Νέο Μέλος
Καλό απόγευμα σε ολη την κοινότητα του φόρουμ, χαίρομαι που επιτέλους βρήκα το θάρρος να μιλήσω μαζί σας !
Είμαι 22 ετών, φοιτήτρια Ιατρικής, και δεν εχω να καταχραστώ το χρόνο σας με κάτι άλλο πέρα απο το δυνάστη της ζωής μου, τη βουλιμία ! Πάει ενας χρόνος απο τον πρώτο εμετό, όπου απλά απέβαλλα το διαιτητικό μεσημεριανό μου, και σε λίγο καιρό είχα μπει στον κύκλο του εθισμού. Τα δυο προηγούμενα χρόνια κατάφερα με προσωπική σταδιακή προσπάθεια, με διατροφή και πολλή γυμναστική να αλλάω εντελώς την εικόνα του σώματός και απο το ανέκαθεν υπέρβαρο παιδί-έφηβη να μη με αναγνωρίζει σχεδόν ο περίγυρός μου και να απολαμβάνω μόνο κολακευτικά σχόλια και θαυμασμό. Το φθινώπορο είχα έντονα συμπτώματα ανορεξίας που έδωσε τη θέση της στην ψυχογενή βουλιμία.. Μετά απο πάρα πολλές ταλαιπωρίες, αναγκαστική αλλαγή περιβάλλοντος και πολλά άλλα, τώρα νιώθω πραγματικά να βρίσκομαι σε μια φυλακή !! Με κατάθλιψη πια, αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και αδυναμία αποδοχής του εαυτού μου, το μόνο που θέλω είναι να βλέπω το βάρος μου να μειώνεται. Τα κατώτερα μου ηταν τα 52 kg με 1.68m ύψος και 9% λίπος. Απο τότε εχω πάρει λίγο και εχω τρομάξει αφού ξέρω πόσο μα πόσο εχω πονέσει για να αλλάξω.. Πονάω όμως τώρα να βλέπω τη ζωη μου να φεύγει, να βυθίζομαι στο τέλμα και την απομόνωση. Εχω την τύχη να εχω δυο γονείς που με λατρεύουν και η υπερβολική τους αγάπη -ούσα μοναχοπαίδι- δημιουργεί ακόμη περισσότερο φόβο και εντάσεις. Ο ψυχίατρος που επισκέπτομαι τον τελευταίο καιρό είναι εξαίρετος επιστήμονας αλλά νιώθω την ψυχοθεραπεία πολύ πιεστική και απαιτητική. Είμαι ηδη τόσο ενοχική και αυστηρή με εμένα που το μόνο που δε μου χρειάζεται είναι το επιπλέον αυτομαστίγωμα - το εχω κάνει άλλωστε κατ' επανάληψη στο παρελθόν. Γι' αυτο και του ζήτησα μια πολύ πιο supportive προσέγγιση απο το να φθάνουμε κάθε φορά το μαχαίρι στο κόκκαλο και μετά να γίνομαι ράκος... Στη ζωη μου εχω μάθει να αγωνίζομαι : Έδωσε 4 διαδοχικές φορές Πανελλήνιες για το όνειρό μου, καταπολέμησα το άγχος και άντλησα απο μέσα μου δύναμη που ούτε εγω η ίδια δε γνώριζα. Ονειρεύομαι μια καριέρα και χρόνια γεμάτα προσφοράς. Να κάνω υπερήφανους τους ανθρώπους που εχουν δώσει τα πάντα για εμένα, απαλλαγμένη απο αυτο το δαίμονα !