Πρόβλημα με δυνατούς ήχους και θορύβους γειτόνων
Καλησπέρα,
δεν ήξερα που να γράψω αυτό το μήνυμα γιαυτό ο έβαλα στις ΙΨΔ. Το πρόβλημα μου είναι το εξής...οι γείτονες! Αλλά όχι όπω κλασσικά θα δουμε σε άλλα φόρουμ. Μένω σε σπίτι με μεσοτοιχία σε σχετικά ήρεμη περιοχή. Οι γείτονες όμως είναι αρκετά κοινωνικοί καλώντας κόσμο συνέχεια, γελώντας, περνώντας υπέροχα και κοπανόντας συνέχεια την πόρτα. Στο μυαλό μου οι ήχοι μοιάζουν τεράστιοι, νιώθω ότι δε μπορώ να ηρεμήσω και να βρω την ησυχία μου στο σπίτι που θεωρώ το λιμάνι μου. Νιώθω ότι δεν είμαι απομονωμένος αλλά βρίσκομαι σε κοινόβιο. Σε όσους έχω μιλήσει μου λένε ότι είμαι υπερβολικός και αυτούς δεν τους ενοχλούν οι ήχοι. Αλλά εμένα, συγκεκριμένοι ήχοι με ταράζουν και πλέον γίνεται εμμονικό, περιμένοντας πότε θα χτυπήσει η πόρτα, πότε θα φύγουν για δουλειά κλπ κλπ. Νιώθω ότι χάνω την ιδιωτικότητά μου. Και σκέφτομαι "καλά δε σκέφτονται ότι δεν είναι μόνοι σε αυτή την πολυκατοικία". Η πόρτα εν τω μεταξύ κολλητά με το γραφείο μου οπότε καταλαβαίνεται όταν χτυπάει πως ακούγεται.
Έχω διαταραχές άγχους και συμπτώματα ΙΨΔ και παρακολουθουμαι από ψυχολόγο. Σκέφτομαι μήπως πάσχω από υπερακουσία. Ο ψυχολόγος μου χει πει ότι είναι θέμα της σημασίας που δίνω εγώ στους θορύβους αυτούς αλλά πραγματικά έχω τρελαθεί, πλέον τους περιμένω πότε θα συμβούν. Και όλα τα σκέφτομαι υπό το πρίσμα του "δε καταλαβαίνουν". Θα ήθελα μια παραπάνω γνώμη, εμπειρική, αν κάποιος άλλος είχε παρόμοια συμπεριφορά. Ξέρω ότι μεγάλο μέρος του πρόβληματος είμαι εγώ γιαυτό και έγραψα εδώ πρώτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.