Originally Posted by
Yoco Choco
Yποφέρω εδώ και χρόνια,σχεδόν ανέκαθεν θα έλεγα,αλλά τις τελευταίες μέρες εντονότερα και ειδικά σήμερα,από τρομακτικά ξυπνήματα.
Με το που ανοίγω τα μάτια,μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα αισθάνομαι όλο μου το γαστρεντερικό σύστημα να σφίγγει και μια αίσθηση αναγούλας να ανεβαίνει από το στομάχι στο στόμα...Το αισθάνομαι αυτό χωρίς να έρχεται κάποια συγκεκριμένη σκέψη ή έγνοια στο μυαλό μου...Το αισθάνομαι απλά και μόνο με την συνειδητοποίηση ότι ξύπνησα και υπάρχω...Είναι μια αίσθηση λές και πρόκειται να με οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα,λές και αντίκρυσα το πιο αποτρόπαιο θέαμα,λες και έχω καταδικαστεί με όλες τις καταδίκες του κόσμου.
Σήμερα ήταν τόσο έντονο που μου κόπηκε η ανάσα...Το φώς έμπαινε από το παράθυρο και άλλοτε λιγόστευε,άλλοτε δυνάμωνε...Κατάλαβε ότι υπήρχε αραιή συννεφιά εκεί έξω...Τα σύννεφα κινούνταν,υπήρχε κίνηση και ''πραγματικότητα'' εκεί έξω, και εγώ ένοιωσα να με χωρίζει άβυσσος από οποιοδήποτε αίσθημα ζωντάνιας.
Έριξα νερό στο κεφάλι μου με το ντους και βγήκα στο μπαλκόνι να με χτυπήσει ο ήλιος μπας και συνέλθω.
Στο απέναντι μπαλκόνι μένει ένας παλιός συμμαθητής μου...Ίδια ηλικία...Δεν κάνουμε παρέα,μόνο ένα ''Γειά,πώς πάει?''ανταλλάζουμε...Τα τελευταία χρόνια συγκατοικεί με την κοπέλα του...Σήμερα,αυτός καθόταν στο μπαλκόνι και χάζευε στο κινητό,και η κοπέλα του άπλωνε τα ρούχα φορώντας ένα λευκό φλοράλ φόρεμα...Αυτή ήταν η εικόνα...Τίποτε άλλο...Ε,αυτή η εικόνα με έκανε να κλάψω σπαρακτικά...Έκλαψα με γόο,λες και έχασα το πιο πολύτιμο πράγμα στην ζωή μου...Δεν ξέρω πως είναι στην σχέση τους,αν είναι ευτυχισμένοι,αν περνάνε καλά,αν αγαπιούνται...Εγώ έκλαψα...Όχι από ζήλια,όχι επειδή θα ήθελα να το έχω όλο αυτό και δεν το έχω,έκλαψα γιατί για ακόμη μια φορά συνειδητοποίησα πως η φυσιολογική ζωή,τα απλά πράγματα,είναι άπιαστο όνειρο για μένα...Συνειδητοποίησα πως αυτά είναι για τους ζωντανούς και εγώ είμαι νεκρός...,Δεν θα είμαι ποτε φυσιολογικός,και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει τίποτα που να με εμποδίζει απ'το να είμαι...Τίποτα,εκτός από αυτό που είμαι.
Και μετά με τα δάκρυα στα μάτια γέλασα...Γέλασα γιατί συνειδητοποίησα πόσο σχετικά και ρευστά είναι τα πράγματα...Γέλασα,γιατί είμαι σίγουρος πως αν η κοπέλα δεν φορούσε αυτό το λευκό φλοράλ φόρεμα και φορούσε απλά ένα τζίν,δεν θα μου έκανε καμμία αίσθηση η όλη εικόνα...Είμαι σίγουρος για αυτό!!!...Κάτι τέτοια άκυρα κολλήματα,κάτι τέτοιες λεπτομέρειες καθορίζουν την ζωή μου τόσο έντονα όσο καθορίζουν την ζωή των άλλων σημαντικά,κομβικά γεγονότα στην ζωή τους.
Και τώρα όλο αυτό πέρασε...Δεν κλάιω πια...Ούτε γελάω...Νιώθω σαχλός και για τα δύο...Σαχλός αλλά όχι ζωντανός.