Ανασφάλειες??? Φόβος οδήγησης και αγοράφοβια..
Καλησπέρα! Θέλω να μοιραστω μαζί σας σκέψεις που κάνω τον τελευταίο καιρό και πως με επηρεάζουν. Είμαι 26 ετών έχω δίπλωμα από τα 18 μου όμως επειδή έφυγα 5 χρόνια για σπουδές δεν το χρησιμοποίησα. Τώρα σκέφτομαι να πάρω αυτοκίνητο. Όμως τους τελευταίους μήνες κάνω κάποιες ψυχαναγκαστικες σκέψεις του τυπου " Τώρα αν ημουν στη θέση του τάδε θα μπορουσα να κάνω αυτό που κάνει " ή " Αν έπρεπε να παω στη δουλειά τώρα έτσι όπως νιώθω θα μπορούσα να παω? " ή όταν ήμαστε στο αμάξι κάθομαι στη θέση του συνοδηγού και λέω "τώρα αν οδηγουσα εγώ θα μπορουσα να τα βγάλω περα σ αυτήν την κίνηση? " Κι άλλες πολλες τέτοιου τύπου. Δηλαδή βάζω τον εαυτό μου στη σκέψη στο πως θα ήμουν αυτήν την στιγμή αν βρισκόμουν στη θέση κάποιου άλλου η πχ επειδή θέλω να παρω αμάξι κάθομαι όπως είπα στη θέση του συνοδηγού κ σκέφτομαι πως οδηγάω εγώ κ θέλω να δω πως νιώθω και πως αντιδρώ στη σκέψη και μόνο. Έχει τυχει σε κανένα κάτι ανάλογο? Πρώτη φορά μου συμβαίνει να εχω τέτοιες σκεψεις. Είναι ψυχαναγκαστικες??? Με αυτές τις σκέψεις όταν κοιτάω πχ πως θα ήταν αν οδηγουσα τώρα εγώ μου ρχονται σκεψεις όπως τι κάνω τώρα που βρίσκομαι? Σαν να θέλω να χάσω την ψυχραιμία μου και να πανικοβληθω και νιώθω το περιβαλλον γυρω μου να διαστρεβλώνεται.