Η ΝΕΥΡΩΣΗ ΜΟΥ
Αν γνώριζαν όλοι αυτοί που κυκλοφορούν στους δρόμους ,που περπατούν που στηρίζονται στα πόδια τους , πόσο τυχεροί είναι !
Ίσως και να μη στεναχωριόντουσαν τόσο πολύ , να μην έπαιρναν τόσο σοβαρά τα απλά, καθημερινά προβλήματα.
Θα ήταν σίγουρα πιο ευτυχισμένοι.
Αν δεν γνωρίσεις την νεύρωση ίσως αυτό να μην το καταλάβεις.
Είμαι μόνος στο απέραντο σύμπαν.
Περιπλανιέμαι πολύ σε αυτήν την πόλη. Σαν εξόριστος, εξόριστος από το νου, την ψυχή μου, το είναι μου.
Ένα κορμί ανάμεσα στα τόσα άλλα που κυκλοφορούν, μια ασημαντότητα μέσα στο άπειρο.
Πόσο δύσκολο είναι να σε νοιώσει κανείς όταν σε βλέπει σ΄αυτήν την κατάσταση.
Πόσο μεγάλη είναι η μοναξιά αυτού που υποφέρει, μόνος με τον εαυτό του, με την ψυχή του , χωρίς κανείς να μπει στον κόσμο της οδύνης του.
Η νεύρωσή μου αισθάνομαι να μου στερεί την ελευθερία μου .
Με έχει φυλακίσει στην απόγνωση ,στην ανάγκη του άλλου.
Πόσο λείπει από δίπλα μου μια ανθρώπινη παρουσία.
Πόσο δύσκολο είναι να επιβάλω τη λογική στο συναίσθημά μου ;
Πόσο δύσκολο είναι να δεχθώ την αλήθεια την πραγματικότητα.
Αφήνω τον εαυτό μου να βουλιάζει μέσα σε αυταπάτες, βλέπω τα πράγματα , τα γεγονότα όχι όπως είναι αλλά όπως θα ήθελα να είναι.
Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο και δεν μπορείς να είσαι μαζί του , όταν ξέρεις ότι η πορεία του διαγράφεται εκ διαμέτρου αντίθετα από την δική σου πορεία ,τότε ο πόνος αυτός σε καθηλώνει , σε συνθλίβει , ναι ο πόνος η ζήλια , η απουσία ,η μοναξιά μεγαλώνουν τα συμπτώματα της νεύρωσης.
Μήπως παραμείνω για πάντα ένα έρμαιο της νεύρωσης;
Το συναίσθημα μου ο ψυχισμός μου είναι τόσο ευάλωτος που υποφέρει.
Και ο έρωτας ;
Ο έρωτας σε κάθε του μορφή, πονάει, άλλοτε πονάει φρικτά.
Αν ο άλλος που έλθει κοντά σου πνίγεται από τα άγχη και τις φοβίες σου θα το βάλει στα πόδια.
Η κοινωνία μας αποβάλλει κάθε άνθρωπο που έχει αξίες, ευαισθησίες ,ηθική ,ιδανικά ,ανθρωπιά και καλοσύνη. Ζώντας σε μια κοινωνία που δεν χωράει τους ευαίσθητους , τους έντιμους τους καλούς –ζώντας σε μια κοινωνία που είναι απρόσωπη ,σκληρή ,απάνθρωπη ,είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας άνθρωπος που τα συναισθήματα του είναι ανοικτά για όλο τον κόσμο.
Το κειμενο αυτο το εχει γραψει ενα αλλο ατομο και κατα ενα μεγαλο ποσοστο με εκφραζει. Απλα ηθελα να το ανεβασω και να το σχολιασουμε. Δειχνει την φρικη της νευρωσης που φορεας της ειμαι και εγω και πολοι αλλοι