Ψυχωση απο ουσιες και διακοπη φαρμακαων - (Μια φιλη - ερωτησεις)
Γεια σας παιδια.
Μια φιλη μου ειχε παθει ψυχωση απο ουσιες τον Δεκεμβρη, νοσηλευτικε με εισαγγελικη διαταγη σε ψ. κλινικη, ειχε συμπτωματα του στυλ να μιλαει με τον θεο, να αναλυει λεξεις, να νομιζει πως ειναι προφητης, εκλεκτη, πως μιλαει με τον βαρουφακη και τον ΟΗΕ και κατι τετοια τσπ.
Περνει ελαφρια απο οτι πιστευω αντικαταθλιπτικα και αντιψυχωσικα. Εχει μαθει για την ντοπαμινη και το εχει κανει καραμελα οτι θελει την ντοπαμινη της πισω και αναλυει συνεχεια τον εαυτο της του στυλ οτι αν κοψει τα φαρμακα θα γινει οπως ηταν παλια δλδ καλα (επιστροφη χρονου πριν 4 χρονια εννοει πριν αρχισει τα ναρκωτικα). Φυσικα η διαθεση της ειναι πεσμενη οπως καθε απο μας με αντιψυχωσικα, δεν εχει ορεξη για ζωη, καθολου αυτοπεποιθηση, χαμηλη αυτοεκτιμηση, σφυξιμο κτλ.
Της λεω οτι αν κοψει τα φαρμακα θα υποτροπιασει και οτι τα περνει για καλυτερη ποιοτητα ζωης και οτι αν δεν τα επερνε δεν θα ηταν σε θεση να μιλαμε μαζι εκεινη την στιγμη στο καφε. Της λεω αυτα θα τα περνεις εφορου ζωης και οτι δεν κοβονται και απελπιζεται..
Εγω ο Δαυιδ εχω διαγνωσθει με σχιζοφρενεια και κανω την θεραπεια μου εδω και 14 χρονια. Σαν παλιοτερος και με εμπειριες τοσον ετων της λεω οτι και γω δεν χαιρομαι τοσα χρονια, δεν μπορω να ενταχθω σε καμια κοινωνικη ομαδα, καθολου αυτοπεποιθηση - αυτοεκτιμηση διαθεση για ζωη κτλ ολα τα σχετικα συμπτωματα αλλα τουλαχιστον ζω και επικοινωνουμε και γενικα την παλευω οσο δυσκολα και αν ειναι.
Βασικα ειναι τυχερη και ειμαι τυχερος που την γνωρισα και ειμαστε απο την ιδια πολη και ειναι η πρωτη φορα που γνωριζω μια κοπελα με τα ιδια προβληματα και μπορω-μπορουσα να ανοιχτω και να νιωσω εναν ανθρωπο που ξερω πως νιωθει σε σχεση με το να κανεις παρεα με εναν-μια υγιει και να εχεις εσυ το προβλημα και να μην νιωθεις ανετα , ξερετε τι εννοω.
Τσπ.. στο θεμα τωρα. Πιστευτε αν κοψει την θεραπεια οτι θα γινει καλα και θα επανελθει οπως λεει οπως ηταν 4 χρονια πριν?
Καποιος που τα εχει κοψει?
Για πειτε..