Συγκατοίκηση με πεθερικά!!!
Καλησπέρα σας και από εμένα.
Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα κι γω να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου στο forum γιατί αλλιώς θα σκάσω.
Είμαι 25 χρόνων και παντρεμένη με τον άνδρα μου εδώ και 1 χρόνο και 2 μήνες. Λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών των πεθερικών μου και την έλλειψη σταθερής δουλειάς του άνδρα μου αποφασίσαμε μέχρι να φτιαχτεί το κάτω το σπίτι όπου θα κατέβουν τα πεθερικά μου να μείνουμε οοοοολοι μαζί στο πάνω (το σπίτι είναι διώροφο). Το πρόβλημα είναι όμως ότι έχει περάσει ένας χρόνος κι εμείς με το ζόρι φτάσαμε μέχρι το σοβατισμα του (φανταστείτε μέλλον που έχει ακομα!). Το τελευταίο καιρό έχουμε αρχίσει προσπάθειες για παιδάκι γιατί το θέλουμε και οι 2 πολύ... Αλλά εγώ ήδη πριν από το παιδί έχω αρχίσει και σκάω πόσο μάλλον ενα παραπάνω τώρα που προσπαθούμε για παιδάκι. Δόξα το Θεό τα πεθερικά μου είναι πολύ καλοί και με προσέχουν πολύ αλλά εγω εχω την ανάγκη να περάσω χρόνο με τον άνδρα μου και όχι να αισθάνομαι φιλοξενούμενη σε ένα σπίτι που ποτέ δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω γιατί η νοικοκυρά είναι η πεθερά μου, πόσο μάλλον αν έρθει ένα παιδί... Το σπίτι πάει με παααααρα πολύ αργους ρυθμούς και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα.
Εμένα μου έχει μπει στο μυαλό να νοικιασουμε έστω και ένα μικρό σπίτι...
Να πω ότι και εγώ δουλεύω απλά οι δουλειές του άνδρα μου είναι περιστασιακές και όχι πολύ προσοδοφόρες.
Εγώ πιστεύω ότι όταν είσαι στο ενοίκιο τα βγάζεις δύσκολα πέρα εννοείται αλλά είμαι πιο αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί καλώς ή κακώς όσο είσαι σε ένα άλλο σπίτι(των πεθερικών μου δλδ) θα ξοδέψεις και κάτι παραπανω για χαζομάρες οπότε λεφτά δε μένουν για να μαζέψουμε ενώ όταν είσαι στο ενοίκιο θα προσπαθήσει περισσότερο ώστε να τα καταφερεις... Ο άνδρας μου βέβαια δεν τα σκέφτεται έτσι τα πράγματα. Θεωρεί ότι δεν μπορεί να το ρισκάρει να φύγουμε από το σπίτι του έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Ναι αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι όλα τα νεα ζευγάρια που νοικιάζουν έτσι είναι περίπου και δόξα το Θεό τεμπέληδες δεν είμαστε ώστε να μη δουλεύουμε...
Μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι να σκάσω....
Συγγνώμη αν σας ζαλισα αλλά είμαι πελαγωμενη...