Γεια σας!
Θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το παρακάτω θέμα. Η μητέρα μου πέρυσι διαγνώστηκε με σοβαρής μορφής κατάθλιψη. Μετά από αρκετές νοσηλείες και πειράματα με διάφορα φάρμακα φάνηκε να συνήλθε σε εντυπωσιακό ομολογώ βαθμό. Πρόσφατα όμως ξεκίνησαν αλλαγές στη συμπεριφορά της. Άρχισε να κάνει περίεργα (και παράλογα μπορώ να πω) σενάρια για τα κοντινά και μη της πρόσωπα.Έγινε αρκετά επιθετική και απομάκρυνε όλους τους οικείους της (και μαζί και εμένα). Η ψυχίατρος που την παρακολουθεί διέγνωσε ότι πλέον πάσχει από διπολική διαταραχή και βρίσκεται στη φάση της μανίας. Ωστόσο η συγκεκριμένη γιατρός εμένα προσωπικά δεν με αφήνει ευχαριστημένη. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε εύκολα μαζί της μιας και δεν απαντάει στα τηλέφωνα, ακόμα και όταν η μητέρα μου ήταν πολύ χάλια οι συνεδρίες που γινόταν ήταν αραιά και που και τέλος με το συγκεκριμένο θέμα φάσκει και αντιφάσκει. Πριν από μια βδομάδα έβγαλε διάγνωση ότι η μητέρα μου πρέπει να νοσηλευτεί και πριν λίγες μέρες μας διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλά και να μην ανησυχούμε. Η μητέρα μου βέβαια δε σηκώνει κουβέντα για αλλαγή ψυχιάτρου. Το μόνο που έκανε ήταν να της δώσει κάποια χάπια για τη μανία. Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω: πόσο διάστημα χρειάζεται για να επιδράσουν τα συγκεκριμένα χάπια και αν επιδράσουν τελικά, πως προτείνετε να τη βοηθήσω δεδομένου ότι δε θέλει κανέναν δίπλα της?
Ευχαριστώ.