η αδερφη μου παρουσιαζει καποια συμπτωματα...
καλημερα παιδια,
ειμαι καινουργια στο forum, μπηκα σημερα πρωι πρωι. προκειται για τη αδερφη μου η οποια ζει με τους γονεις μου στην γερμανια και παρουσιαζει συμπτωματα σχιζοφρενειας το τελευταιο χρονικο διαστημα. πιο συγκεκριμενα ειχε μια εξαρση το καλοκαιρι οπου φοβοταν τα παντα, νομιζε οτι καποιοι μας ακουνε και γενικα ηταν σε αχημη ψυχολογικη κατασταση. το προβλημα ειναι οτι δεν παει στο ψυχολογο/ψυχιατρο. καναμε και τεστ ναρκωτικων γιατι τα ειχαμε χαμενα αλλα βγηκαν ολα αρνητικα. εν συνεχεια ηρεμησε μετα απο καμια εικοσαρια μερες και τωρα παλι εχει δεκα μερες που ομως παρουσιαζει αλλη συμπεριφορα. δηλ. δεν επικοινωνει με το περιβαλλον. ειναι αφηρημενη τελειως, δεν μας κοιταει ουτε απανατει, το βλεμα της ειανι απλανες, γελαει μονη της ξαφνικα,και γενικοτερα μοιαζει να νομιζει οτι επικοινωνει με καποιους που εμεις δεν βλεπουμε. το χειροτετο ειναι, και αυτη ειναι και η ερωτηση μου, οτι δεν πιστευει οτι εχει καποιο προβλημα και δεν παει με τιποτε στον ψυχιατρο. φωναζει, γινεται επιθετικη και μετα απλα μας αγνοει. μηπως μπορειτε να ου πειτε ενα τροπο να την πεισουμε? μας ειπαν οτι αν θεωρουμε οτι θα κανει κακο στον εαυτο της πρεπει να καλεσουμε να ρθουνε να την παρουν. αλλα εμεις που να το καταλαβουμε αυτο εγκαιρως? μηπως μπορω να της δωσω καποια φαρμακα π.χ. ηρεμιστικα για να συνεργαστει και να την παμε σε καποιο ειδικο?
μιλησα με μια ψυχιατρο και μου ειπε οτι πιθανον να παιρνει \"εντολες\" απο αυτες τις φωνες που θεωρει πραγματικες με αποτελεσμα αν της πουν οτι πρεπει π.χ. να πεσει μπροστα σε ενα αυτοκινητο αυθτη θα το κανει...
συγγμωνη αν σας κουρασα αλλα ειμαι πραγματικα πολυ μπερδεμενη...