Γεια σας, θα μου πείτε τη γνώμη σας;
Γεια σας, παρακολουθώ το forum αυτό εδώ και λίγο καιρό, μα μόλις σήμερα βρήκα το θάρρος να σας γράψω για τη δική μου εμπειρία. Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή μετά από ένα επεισόδιο ήπιας μανίας. Κατά γενική ομολογία των τριών ψυχιάτρων που με παρακολούθησαν πρόλαβα εγκαίρως την εξέλιξη των συμπτωμάτων. Έκτοτε ακολουθώ μια φαρμακευτική αγωγή με Zyprexa, η δοσολογία της οποίας μειώνεται συνεχώς. Μάλιστα, με το γιατρό μου έχουμε συμφωνήσει ότι θα ελαττώνουμε σταδιακά τη δόση μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε θα τα κόψουμε εντελώς. Προσωπικά, δε νοιώθω ούτε κατάθλιψη, και σίγουρα δε βρίσκομαι σε μανία. Περισσότερο με βαραίνει ένα συνεχές άγχος, και σε κάποιες περιπτώσεις αντιλαμβάνομαι αγοραφοβικές τάσεις. Διαβάζοντας τις εμπειρίες ανθρώπων με την ίδια πάθηση σε αυτό το φόρουμ, μου έχουν δημιουργηθεί έντονες αμφιβολίες για την ορθότητα της διάγνωσης. Δεν παρουσιάζω εναλλαγές στη διάθεση, δε νοιώθω κατάθλιψη, δεν παρουσιάζω μανία. Διαβάζω για φάρμακα που ποτέ δε μου χορηγήθηκαν, όπως και ότι οι διπολικοί δεν σταματούν ποτέ την φαρμακευτική αγωγή. Όπως σας είπα όμως και προηγουμένως, είναι προγραμματισμένο να τα σταματήσω σε λίγους μήνες. Θέλω πολύ να καταλάβω τι μου συμβαίνει, αφού αυτή η εμπειρία μου έχει τραυματίσει την αυτοπεποίθηση, και θέλω πολύ να νοιώσω ξανά σίγουρη για τον εαυτό μου. Η συζήτηση με τους γύρω μου κάποιες φορές νοιώθω ότι δεν έχει νόημα, αφού με αντιμετωπίζουν με "συμπάθεια", παρά με πραγματική κατανόηση. Ελπίζω εδώ μέσα να βρεθούν φωνές πραγματικού διαλόγου. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και σας εύχομαι υγεία και ηρεμία.
Υ.Γ. Υπάρχει κάποια κοπέλα με εμπειρία στο φάρμακο Zyprexa? Είχε επίπτωση στον εμμηνορρυσιακό της κύκλο; Ευχαριστώ!