Φόβος για καρδιακή προσβολή / Κρίση Πανικού (με συμπτώματα)
Γειά σας, είμαι ο Γιώργος, 20 χρόνων... Γενικά γνωρίζω πως παθαίνω κρίσεις πανικού, αλλά διαβάζοντας πολλά στο Internet και γενικά με όσα μπορώ να ξέρω, τα συμπτώματα που έχω τα οποία θα εξηγήσω παρακάτω με έχουν μπερδέψει όσων αφορά το αν είναι όλα μέρος της κρίσης η αν παθαίνω πραγματικά έμφραγμα... Πρώτα από όλα το όλο θέμα κρατάει εδώ και σχεδόν 4 μήνες. Ξεκίνησε με δυσπνοιες την ώρα που ξαπλωνα για να κοιμηθώ. Γενικά μισώ τον ύπνο, κοιμαμαι ελάχιστα και 90% συνήθως μέρα και έχω τις κακές συνήθειες του καπνίσματος και του καφέ...Οποτε γνωρίζω πως θα υπάρχουν ταχυκαρδιες ανά διαστήματα και παρόλα αυτά αγχώνομαι και έτσι παθαίνω mini πανικους και έτσι έρχετε η δυσπνοια, η ελαφρά ενόχληση στο στηθος και φυσικά το αίσθημα του θάνατου... Και αν και μου είναι πολύ εύκολο να ξεφύγω και να ηρεμήσω, τον τελευταίο καιρό την ώρα που πάω να κοιμηθώ νιώθω πως σταματάει η καρδιά μου και άλλοτε πως σταματάει η αναπνοή μου. Σήμερα ενώ πήγαινε να με πάρει ο ύπνος και αφού λίγες ώρες πιο πριν πέρασα μια μικρή κρίση, πετάχτηκα νομίζοντας πως δεν έχω παλμό, και αφού σηκώθηκα μερικά δευτερόλεπτα μετά η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει πολύ γρήγορα, άρχισα να παίρνω βαθιές και ήρεμες ανάσες βγήκα έξω στον καθαρό αέρα, και μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά είχα ηρεμήσει. Επίσης πείρα σφυγμους και ήταν 85, δηλαδή απόλυτα φυσιολογικοι για την ηλικία μου. Το θέμα είναι πως υπάρχει πάντα ο φόβος του θανατου εκείνη την ώρα του πανικού όπως είναι φυσιολογικό, και έχω αρχίσει να το αποδέχομαι, απλά κουραστικα να μου συμβαίνει πάντα την ώρα που πάω να αποκοιμηθω και γενικά την ώρα που είμαι μόνος μου και θέλω να ηρεμήσω.
Να σημειώσω πως και τώρα που δεν είμαι μόνος μου, υπάρχει μια μικρή δυσπνοια και μια ενόχληση στο στηθος αλλά ποτέ δεν έχω πάθει κρίση μπροστά σε κάποιον, η γενικά όταν είμαι ενεργός μέσα στην μέρα μου.