Γνώμες: να κρατήσω τη ψυχολόγο που έχω ή να βρω άλλη;
Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ! Μετά από πολύ καιρό επέλεξα να προστάρω ένα καινούριο θρεντ για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει εδώ και καιρό.
Έχω απευθυνθεί σε μια ψυχολόγο, συνολικός χρόνος που έχουμε αφιερώσει σε συνεδρίες είναι κάτι πιο λίγο από 3 μήνες (περίπου). Η κυρία αυτή ως προς το επάγγελμα της μου φαίνεται άριστα καταρτισμένη, φαίνεται να με ακούει με προσοχή για τα προβλήματα μου, έχει τρομερή ενσυναίσθηση και γενικότερα νιώθω μια σύνδεση (νοητική, ότι με καταλαβαίνει) όταν βρίσκομαι μαζί της.
Είναι όμως και μερικά άλλα χαρακτηριστικά της που με έχουν βάλει σε σκέψεις να διακόψω τις συνεδρίες μαζί της. Κάτι που με ξένισε απ τη πρώτη στιγμή είναι το κόστος της 1 συνεδρίας 1 ώρας. Μου παίρνει 50 ευρώ και είμαι φοιτήτρια με περιορισμένο εισοδημα. Ύστερα είναι με το ρολόι στο χέρι κάθε φορά, με το που περασει μία ώρα ακριβώς μου ζητάει να φύγω ακόμα και αν πολλές φορές αφήνουμε μερικά πράγματα ημιτελή ή εγώ βρίσκομαι σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση. Αισθανομαι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ψυχολογική μου κατασταση. Δεν έχει επιτρέψει ποτέ να συμπληρώσουμε έστω και ένα δεκάλεπτο παραπάνω, ακόμα και αν εγώ έχω αργήσει στο ραντεβού. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα από μόνο του, το καταλαβαίνω, αλλά το γελοίο είναι ότι μια φορά μου ζήτησε να φύγω 10 λεπτά νωρίτερα καθώς θεωρησε ότι κάναμε καλή δουλειά και ό,τι έπρεπε να πούμε το ειπαμε. Η συμπεριφορά της ως προς εμένα μου φαίνεται εντελώς επαγγελματική ακόμα και μετά από 2+ μήνες, μερικές φορές κρύα. Αυτό με παραξενεύει αν και εκείνη αναφέρει το ότι οι 2 μήνες δεν είναι αρκετοί για να με γνωρίσει καλά. Πήγα να τη ρωτήσω που θα πάει διακοπές και γενικά να της πίσω κουβέντα (από καθαρό ενδιαφέρον) και μου απάντησε λίγο μονοκόμματα, μονοσυλλαβα. Έκανα εγώ λάθος, μήπως φάνηκαν παράξενη;
Θα ήθελα γνώμες όσον αφορά τη τιμή καταρτισμένου ψυχολόγου για Αθήνα. Πιστεύετε είναι τσιμπημενη 50 ευρώ; Θα μπορούσα να βρω και φθηνότερη αν έψαχνα; Ύστερα, είναι παράλογο να ζητάω μια κοντινότερη σχέση με την ψυχολόγο μου; Μήπως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο; Επίσης πώς βλέπετε το ότι η κοπέλα μπορεί να μου κάνει και συνεδρίες 20 λεπτών (φταίξιμο δικό μου, το δέχομαι) ακόμα και αν δε πιέζεται από κάποιο πελάτη; Δηλαδή ποτέ δεν έχει τύχει να τελειωσουμε συνέδρια και να συναντήσω κάποιον άλλον που περιμένει. Δεν λέω ότι δεν έχει άλλους, αλλά δε θα μπορούσε να μου συμπληρώνει εκεί που το κρίνει απαραιτητο και εφόσον δεν έχει κάποιον άλλον να περιμένει;