Quote:
Originally posted by Empneustns
σααμπ επιασες ενα φαινομενο και το εχεις κανει φουρφουρι,και δεν καταλαβαινω τι θελεις να περασεις με αυτο τον τροπο.τι σε ενοχλει;να στο πω αλλιως,οταν γινεται μια βαπτιση κανονικα μαζευομαστε για να προσευχηθουμε στο θεο για αυτη τη νεα ψυχη,αλλο που το εχουμε κανει σιριαλ της τηλεορασης.και κανονικα συμπεριλαμβανομενου και εμου θα επρεπε να πεταχτουμε και εμεις εξω απο την εκκλησια γιατι εκεινη την ωρα θα αρχισουμε να συζηταμε για χιλια δυο αλλα πραγματα με ατομα που εχουμε να δουμε απο την προηγουμενη βαπτιση η γαμο.και ρωτω,ποιος ο σκοπος να πας σε μια βαπτιση εσυ που εισαι αθεος και ο μουσουλμανος,αφου το μυστηριο που επιτελειται ειναι καθαρα θεμα προσευχης προς τον τριαδικο θεο.ουτε σιριαλ ειναι να το παρακολουθησεις.αφου δεν προκειται να προσευχηθεις η θεση σου δεν ειναι καν εκει περα εκτος αν κανεις τουρισμο.δεν πας εκει περα για να τιμησεις το ζευγαρι,αλλα για να προσευχηθεις.αν θελεις να τιμησεις το ζευγαρι πηγαινε αργοτερα στο κεντρο και ριξε και ενα τσαμικο.καποιες εννοιες καλο ειναι να τις ξεχωρισουμε.
Θέμα φουρφούρι ? και τι θέλω να περάσω ?? Απ\' τ\' άγραφα η επίθεση σου , αλλά θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω πως όλα τα δεινά της ανθρώπινης ιστορίας προέρχονται απ\' την αντιπαλλότητα των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ξεκινώντας από τις σταυροφορίες, τον μεσαίωνα, το κάψιμο μαγισσών, τα συγχωροχάρτια του πάπα και το αλάθητο, την Ιερά Εξέταση, τον μουσουλμανικό φανατισμό , τους Σιχ , τους Σουνίτες, τον διχαστικό λόγο του εκλιπόντος Χριστόδουλου, μέχρι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου..Έχε υπ\' όψη σου πως οι ιδρυτές των ανά τον κόσμο θρησκειών, αν ήξεραν εκ των προτέρων πως οι \"ταγοί\" τους , αγοροπωλούν παραδείσους επουράνιους και επίγειους (π.χ. Βιστωνίδα) στο όνομα τους, μάλλον δεν θα είχαν μπει στο κόπο να διδάξουν ηθικές αξίες στο ανθρώπινο είδος.. Ποιος σου είπε πως αν πεθάνει ένας συγγενής μου που ο στενός του κύκλος θέλει να τιμήσει την μνήμη του σε οποιοδήποτε ναό, τέμενος, παγόδα ή όπου αλλού, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έχω το δικαίωμα να παραστώ επειδή διαφωνώ με την τελετή και την θρησκευτική της υπόσταση ? Δεν είπα να μπω στην εκκλησία και να βρίζω θεούς και δαίμονες, ευθύς εξ αρχής είπα πως σέβομαι την πίστη του καθένα, το αν συμφωνώ ή όχι είναι άλλο θέμα..Αν παρ\' όλα αυτά το θέμα σου φαίνεται \"ρηχό\", ανούσιο ή προσβάλλει τα προσωπικά σου πιστεύω, ζητώ συγγνώμη, για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η ανοησία των φανατικών δογματιστών, αν είσαι μεταξύ αυτών , λυπάμαι, αλλά το θέμα θα το κάνω όσο πιο πολύ \"φουρφούρι\" μπορώ...