Seroxat , αγχωδης διαταραχή με ιδεοληψιες
Καλησπέρα σε ολους .
Μετά από 1 χρόνο διακοπής της αγωγής μου παρουσιαζω αγχωδη διαταραχή με ιδεοληψιες ,εμμονές ιδέες, φοβιες,ενοχiκες σκέψεις. Σε γενικές γραμμές είμαι για πέταμα.
Πριν 3 χρόνια είχα 2 απανωτά καταθλιπτικα επεισόδια και για 2 χρόνια πήρα remeron και σιπραλεξ. Φούσκωσα σαν σαμπρελα αλλά έφυγε το μεγάλο πρόβλημα και τα συμπτώματα. Πέρυσι το καλοκαίρι σε συνεννόηση με τον γιατρό μου έκοψα τα φάρμακα και για ένα χρόνο δεν είχα συμπτώματα που να με ξαναφερουν στην αγωγή. Πέρασα ένα έντονο στρες στην τελευταία μου εξεταστική αλλά με λίγο ζαναξ την παλεψα και κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου. Εδώ και ένα χρόνο κάνα και ψυχοθεραπεία που γενικά με βοηθά στην καθημερινότητα.
Εδώ και 3 εβδομάδες έχω φρικάρει. Ξυπνάω με ταχυκαρδια το πρωί. Κλαίω συνέχεια. Φοβάμαι να βγω έξω. Δεν θέλω να κάνω μπάνιο. Με χαζές αφορμες πχ μια λέξη που μου θυμίζει κάτι άσχημο παθαίνω κρίση πανικού. Πχ εχθές λέει μια γνωστή ότι θα ξεκινήσει γιογκα και σκέφτηκα ότι ένας τύπος που μου την έπεφτε κάνει γιόγκα η αδερφή του και με έπιασε κρίση πανικού. Μιλάμε για τέτοια κατασταση. Ή τις προάλλες μου είπε ο σύντροφος μου ένα σεξουαλικο κοπλιμεντο και εγώ ένιωσα ότι με λέει ανηθικη και έβαλα τα κλάματα. Αισθάνομαι άπειρες ενοχές ακόμα και αν με κοιτάξει κάποιος στον δρόμο ότι φταίω εγώ που με κοιτάει και δεν είναι σωστό.
Η ψυχολόγος μου λέει ότι θα το ξεπεράσω μόνη μου.
Ο ψυχίατρος μου έδωσε seroxat και ζαναξ για λίγο καιρό λέει.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Διαβάζω διαφορά για το σεροξατ. Δεν θέλω να ξαναγίνω και χοντρη . Προσπάθησα να μην τα πάρω αλλά χειροτερευω. Για να μην σκέφτομαι κοιμάμαι πολλές ώρες. Ασχολούμαι πολύ με το κινητό για να απασχόλω το κεφάλι μου. Τι λέτε για το seroxat? Να το πάρω?
Μου είπε να πάρω ως 30 γραμμάρια σεροξατ. Δηλαδή να ξεκινήσω 3 μέρες 10
Μετά 3 μέρες 20 και μετα 30. 3 φορές την μέρα δλδ 10 g ... και ως 3 ζαναξ την ημέρα