Ο πατέρας μου έχει εμμονή με τα χρήματα.
Καλησπέρα σε όλους!!!
Δεν είμαι καλός στην έκθεση οπότε θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Ο πατέρας μου έχει εμμονή με τα χρήματα. Όπου και να πάμε σκέφτεται μόνο το ότι θα χαλάσουμε λεφτά τίποτε άλλο.
Πχ τώρα το καλοκαίρι πήγαμε στη Ρόδο για διακοπές το ξενοδοχείο δεν είχε νερό οπότε έπρεπε να πάρουμε (π.χ για το βράδυ) 2-3 εξάδες το πολύ 4€ Και λέει ότι δεν θα πάρουμε γιατί είναι ακριβά και ότι δεν υπάρχουνε λεφτά αν κάποιος πάει να τον ρωτήσει και αν διψασουμε τι θα πίνουμε εκείνος νομίζει ότι αυτός που του το είπε θέλει να ξοδέψει απλά λεφτά και δεν βλέπει το πρακτικό κομμάτι.
Άλλη φορά που πήγαμε να πάρουμε ρούχα υπήρχε μια στήλη με μπλούζες ένα 10ρικο πήρα μια και βρήκα και κάποιες που μου άρεσαν με 12€,εκανε σκηνή μέσα στο κατάστημα το ότι οχι δεν θα πάρω καμία γιατί υπάρχουν αυτές με τα 10€ και δεν έχουμε λεφτά. Πολλές φορές μάλιστα δεν Πάμε στο supermarket να πάρουμε τρόφιμα διότι θα χαλάσουμε λεφτά λεει ενώ επειδή δεν πηγαίνουμε καταλήγουμε στο να παραγγέλνουμε(Η ειρωνεία είναι που θα δώσουμε περισσότερα για τις παραγγελίες απ'το να πάμε στο μαρκετ).
Ώρες ώρες (μια στα 3 χρόνια) αλλάζει για 3 μέρες και μας λέει ότι μπορούμε να πάμε από εδώ και εκεί ταξίδια που έχει ωραία μέρη,Πως πρέπει να πάμε στα τάδε κέντρα πχ γκάζι κτλπ Αλλά μέχρι να του έρθει η όρεξη και να μην σκεφτεί τα λεφτά του έχει ξανά φύγει και γυρνάει άλλον πατέρα μου που συνεχώς σκέφτεται τα χρήματα και καθόλου το "καλο" που θα κάνει στην οικογένεια του λίγη διασκέδαση χωρις την εμμονή των χρημάτων.
Και να ήταν το ότι δεν έχουμε χρήματα να το καταλάβω Αλλά είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση μπορώ να πω.κριμα όμως
Πως θα μπορούσα να το πω αυτό;; ψύχωση με τα χρήματα;(καθώς γίνεται και επιθετικός λεκτικά και νευριαζει) δεν ξέρω και πολλά από αυτά για αυτό ήθελα να ρωτήσω.σιγουρα δεν είναι κάτι το "φυσιολογικο" ούτε είναι και απλά νεύρα. Υπαρχει θεραπεία; Μήπως επιστημονική ονομασία; Έχετε κάτι να μου προτείνετε ;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
Υ.Γ δεν ξέρω αν το έβαλα στο κατάλληλο θέμα οπότε παρακαλώ αν κάποιος το παρατηρήσει να το μετακινήσει.