Ψυχοθεραπεία για αντιμετώπιση διαταραχής πανικού στο εξωτερικό
Χαιρετίζω τα μέλη του forum.
Σας γράφω περισσότερο για να επικοινωνήσω με κάποιον, αλλά και για να ωφεληθώ από παρόμοιες εμπειρίες που ενδεχόμενα έχει περάσει και κάποιο άλλο μέλος.
Έχω μεταναστεύσει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα για επαγγελματικούς λόγους. Για διάφορους λόγους από τον Απρίλη του 2018 αντιμετώπισα σωρεία στρεσογόνων καταστάσεων. Η ψυχολογία μου πολλές φορές επηρεάστηκε και όλο αυτό σωματοποιήθηκε έντονα. Αυπνία, κούραση, έλλειψη χαράς και ευχαρίστησης.
Στις αρχές Αυγούστου και ενώ όλα έδειχναν να ξεπερνιούνται κάπως, μου συνέβη μια πολύ έντονη κρίση πανικού, λίγο πριν επιβιβαστώ στο μετρό. Ακολούθησαν και άλλες κρίσεις τις επόμενες μέρες. Επιπλοκή νούμερο ένα: απολύθηκα από την εργασία μου (να σημειώσω ότι μόλις τον Ιούνιο άλλαξα εργασία και ήμουν σε probation period).
Από τότε ξεκίνησα ψυχοθεραπεία σε ψυχολόγο. Επισκέφθηκα και ψυχίατρο. Διαγνώσθηκα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή και ήπια κατάθλιψη. Μου πρότεινε να αποφύγω τα SSRI και να ξεκινήσω με ήπιο ηρεμιστικό ή με φυτικά χάπια για μείωση του stress. Επέλεξα το δεύτερο. Τα χάπια τα πήρα μέχρι τέλος Αυγούστου. Βέβαια ακόμα τα έχω πάντα μαζί μου. Παράλληλα η ψυχολόγος μου σύστησε να πάρω μαγνήσιο με Β6. Πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ το μαγνήσιο. Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή δεν εργάζομαι, ουσιαστικά δεν βγαίνω καθόλου από το σπίτι. Φοβάμαι μην έχω μια λανθάνουσα αγοραφοβία.
Όπως είπα και στην αρχή, γράφω κυρίως για να επικοινωνήσω μαζί σας. Ως εκ τούτου, όποιο σχόλιο ή άλλη άποψη είναι καλοδεχούμενα.