Originally Posted by
Yoco Choco
Στην ίδια βάρκα είμαι και εγώ φίλε μου...Είμαι 1.77 και 60 κιλά..Προσπαθώ να τρώω με το ζόρι μπας και πάρω κανένα κιλό αλλά τίποτα...Και η διατροφή μου είναι πλούσια και επαρκής...Πρωινό,δύο γεύματα,σοκολατοειδή αρκετά μέσα στην μέρα,γενικά πιστεύω πως βάζω γύρω στις 2000 θερμίδες ημερησίως,αλλά το θερμιδοκεντρικό μοντέλο για μένα είναι άκυρο...Νευρολογικό είναι όλο αυτό...Είμαστε νευρώδεις και ''καίμε'' πολύ ακόμα και στο ρελαντί,όταν ξεκουραζόμαστε...Φαντάσου ένα αυτοκίνητο που φυσιολογικά δουλεύει ρελαντί στις 1500 στροφές,ε,εμείς δουλεύουμε στις 3000 στροφές και καταναλώνουμε περισσότερο...Αυτό οφείλεται στην υπερλειτουργία του συμπαθητικού αυτόνομου νευρικού συστήματος και στην υπολειτουργία του παρασυμπαθητικού το οποίο μας βάζει σε rest and digest mode και χαλαρώνουμε και κάνουμε σωστή πέψη...Τώρα από εξετάσεις που λες,οι γενικές εξετάσεις αίματος είναι άχρηστες...Εγώ έχω ξεκινήσει να το ψάχνω με μια ενδικρινολόγο και θα κοιτάξουμε υποθάλαμο,υπόφυση,επινεφρί δια,θυρεοειδή,ανδρογόνα, οιστρογόνα κλπ. μπας και βρούμε τον ένοχο ή κάτι τέλοσπάντων που θα ξετυλίξει το νήμα και θα βρούμε μια άκρη.