Πρώτη φορά με ψυχοσωματικα
Καλησπέρα! Πρόσφατα ήρθα κι εγώ αντιμέτωπη με ψυχοσωματικα..ολα ξεκινησαν από έναν πόνο αριστερά κάτω απ τα πλευρά..τρόμαξα και έκανα την κλασσική σαχλαμάρα να μπω στο ίντερνετ..μου μπήκε στο μυαλό ότι έχει διογκωθεί η σπληνα μου..κι από εκεί ξεκίνησε όλο το θέμα..πηγα σε παθολόγο όπου διαγνώστηκε μυιικος τραυματισμός στους κοιλιακούς και να πάρω αντιφλεγμονώδη για 1-2 μερες..ετσι με πιάνει το στομάχι μου..ατονια και αδιαθεσία.. Εντωμεταξύ όλο και έψαχνα να δω τι μπορεί να συμβαίνει καθώς μου είχε καρφωθεί στο μυαλό πως κάτι έχω.. Σε δύο μέρες παθαίνω κρίση πανικού..και πάω επείγοντα για καρδιογραφημα και αναλύσεις..ολα τέλεια! Ηρεμώ κάπως για καμια εβδομάδα με μια ενόχληση στο στομάχι να παραμένει..ώσπου ένα βράδυ παθαίνω σπασμούς στην κοιλιά..να σφιγγομαι ολόκληρη και να τρέμουν τα πόδια μου ανεξέλεγκτα..απο εκεί μου έμεινε ένα αίσθημα παλμών - εσωτερικό τρέμουλο σαν σεισμός που το έχω μέχρι και σήμερα όταν ξαπλωνω..την επόμενη κλείνω υπέρηχο άνω κάτω κοιλιας..ολα καλα κι από κει! Το ίδιο βράδυ ξανά τα ίδια με τους σπασμούς..οι σπασμοί γίνονταν σε 2 με 3 ώρες μετά το φαγητό..πάω σε γαστρεντερολογο όπου μου λέει ότι είναι λειτουργική δυσπεψια αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού που ευθύνεται σε ένα ποσοστό για αυτά τα συμπτώματα..πέρασα ένα σκ με σπασμούς μέχρι να έρθει η Δευτέρα να κάνω το τεστ και να βγει θετικο..την ίδια μέρα επισκέφτηκα και νευρολογο..εγκεφαλογραφημα και νεύρο γράφημα κ ηλεκτρομυογραφημα άνω άκρων όλα τέλεια εκτός από μια κηλη στον αυχένα..γενικη διάγνωση ΑΓΧΟΣ! Να πάρω αγχολυτικό..το πήρα για δύο τρεις μέρες αλλα μου έφερνε αντίθετα αποτελέσματα..ταυτόχρονα είχα ξεκινήσει την θεραπεία εκριζωσης( η οποία ήταν τριπλή αντιβίωση για 10 μέρες)..και τότε άρχισαν ένα ένα να εμφανίζονται κι άλλα..μουδιασματα στα χέρια και στα πόδια..να ξαπλώνω και να μην μπορώ να κοιμηθώ..να πετάγομαι πάνω..σφυξιμο στο κεφάλι και πόνος στον αυχένα και στην πλάτη..που και που εμβοες στα αυτιά..τα χέρια μου αδύναμα..ταχυπαλμιες..να με πιάνουν τα κλάματα..όλοι οι γιατροί που πήγα είπαν για σωματοποιηση του άγχους..προσπαθω να σκεφτώ λογικά και να δω ότι όλα αυτά προέκυψαν στην πορεία.. Δεν ήταν από την αρχή..οποτε για να το λένε έτσι θα είναι..τωρα μου έχει μείνει να ξυπνάω το πρωί με ένα αίσθημα άγχους και μουδιασμένα άκρα..γεβικα όταν ξαπλώνω νιώθω σαν να βουλιαζω σε ένα κενό, σαν με με παίρνει ο ύπνος για δευτερόλεπτα και μετά ξαφνικά ξυπνάω..τα έχω παίξει γιατί δεν μπορώ να διαχειριστώ όλα αυτά που συνέβησαν πάνω μου..συγγνωμη για το μεγάλο ποστ! Ήθελα να διηγηθώ και την δική μου ιστορία.. Ευτυχώς που διάβασα πολλά ποστ και κατάλαβα ότι δεν είμαι η μόνη..