Άγχος , φοβίες και κατάθλιψη
Γεια χαρά σε όλους!!!
Αντιμετωπίζω χρόνιο άγχος και κατάθλιψη αλλά ποτέ δεν έχω πάρει αγωγή , εκτος απο το πολύ 15 μέρες όλα αυτά τα χρόνια. 'Εχω επίσης πολλές φοβίες που στη πλειονότητα έχουν να κάνουν με θέματα υγείας . Επίσης 'εχω θέμα στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, χαμηλή αυτοπεποίθηση κλπ κλπ .Δεν έχω κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία. Το πρόβλημα μου είναι ότι προχθές ενω έπεσα να κοιμηθω ,ξύπνησα μέσα σε μια ώρα απότομα και δεν μπορούσα να επανέλθω στη πραγματικότητα, ήμουν σα χαμένη, γεγονός που μου πυροδότησε τη φοβία που έχω για το θάνατο κοκ . Μου έχει συμβεί και άλλες φορές και συνήθως ειναι το καμπανάκι οτι μάλλον έχω φτάσει στα όρια μου. Όσες φορες εχω παει σε ψυχίατρους συνήθως μου δινουν κλασικα αντικταθλιπτικα τα οποια δεν ανεχεται ο οργανισμος και δεν τα παιρνω στο τελος. Τα μόνα που έχω δει ότι μου κάνουν κάτι ειναι τα αγχολυτικά βραχείας δράσης αν τα λέω σωστά γιατι αντιμετωπίζω και διαταραχές ύπνου σε περιόδους άγχους. Επίσης έχω να πω οτι ανημερα της γιορτης μου έχασα τη μητέρα μου που αγαπουσα υπερβολικα απο καρκινο όπου υπέφερε παρα πολύ κι εκείνη κι εμεις . Εχω βιώσει πολλά, κρίσεις πανικού, φοβια να βγω έξω γιατι κάτι θα συμβεί κοκ . Πάντα τα αντιμετωπιζα με δύναμη αλλά τώρα όσο μεγαλώνω νοιώθω οτι δεν έχω τις ίδιες αντοχές. Όμως τα φάρμακα δεν με βοηθούν ,αντίθετα πιστεύω ότι με ρίχνουν ακομα περισσοτερα. Μπορεί να μην έχω και την υπομονή να δω τα αποτελέσματα δεν ξέρω. Στο δια ταύτα πήγα πάλι σε ειδικό και μου σύστησε σε πρώτη φάση να πάρω αγχολυτικα τα tranxene 5 mg , πήρα λοιπόν ένα χθες και έκανα επίσης ανήσυχο ύπνο και το πρωι ένοιωθα υπνηλία , επίσης πολύ βαρύ το κεφάλι μου. Όπως καταλαβαίνετε είμαστε το τσακ να μην τα ξαναπάρω. Θέλω να μου συστήσετε αν γνωρίζετε εναλλακτικους τρόπους να αντιμετωπίσω το άγχος μου , πχ βιταμίνες , μελατονίνη έχω ακούσει και για το μελισσοχορτο . Να σημειωσω ότι παίρνω βαλεριάνα και μαγνησιο αλλα δεν πολυδουλεύουν στη φάση που είμαι. Επισης θελω την εμπειρία σας απο συνεδρίες και απο γνωσιακη συμπεριφορική θεραπεία . Τέλος αν πιστεύετε ότι πρέπει να εμπιστευτώ τα φάρμακα . Στο τελευταίο δύσκολα θα πεισθώ ............
Σας ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας