Originally Posted by
Kostas_14
ααα οκ όντως με μπέρδεψε το νικ, σε έκανα για άντρα. Λοιπόοον, θα ξεκινάς πάντα με μια προθέρμανση, πριν οποιαδήποτε άσκηση. Αν έχεις καιρό να κάνει γυμναστική, τότε ξεκίνα με περπάτημα και σταδιακά να το ενδυναμώνεις. Μετά το περπάτημα, ξεκίνα για αρχή 20 λεπτά και να το ανεβάζεις τον χρόνο, ανάλογα με την αντοχή σου. Μετά το περπάτημα λοιπόν, κάνε διατάσεις χαλαρές. Όλη η γυμναστική για αρχή να είναι γύρω στα 30 λεπτά, καθημερινά αν γίνεται.
Παράλληλα πρόσεχε λίγο και την διατροφή σου, μην κάνεις δίαιτες και μαλακίες, δεν ήμουν ποτέ υπέρ της δίαιτας. Μπορείς να ξεκινήσεις να τρως αρκετά λαχανικά, φρούτα, να τρως σολομό και κοτόπουλο, πάντα να τα συνοδεύεις με μια πράσινη σαλάτα, εμένα μου αρέσει η ρόκα για παράδειγμα.
Μην τρως πολλά δημητριακά, επειδή περιέχουν ζάχαρη, μην τρως πολλά γλυκά και κόψε αν μπορείς, εντελώς τα αναψυκτικά. Γίνε πιο δημιουργική στο φαγητό, πχ εμένα μου αρέσουν τα smoothie οπότε τα φρούτα, τα λιώνω σε ένα μπλέντερ και το κάνω smoothie και προσοχή στην ποσότητα της μπανάνας.
Χμ, τι άλλο τώρα... Νομίζω γι'αρχή αυτά, καλή επιτυχία εύχομαι και με το μαλακό, για να αποφύγεις τις κράμπες...
Α και το πιο σημαντικό που το ξέχασα να πίνεις 3 λίτρα νερό την ημέρα, θα σε βοηθήσει αρκετά αυτό. Την γυμναστική εννοείται μην την πας μονότερμα, θα ξεκουράζεσαι με 5 λεπτά διάλειμμα, για να βρεις τις ανάσες σου. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, γι'αυτό μην τα βάζεις κάτω.