Depression - PTSD - Bullying etc
Γεια σας,
Είμαι καινούριος στο site εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και να με υποδεχθείτε φιλικά :)
Το πρόβλημά μου είναι το εξής και είναι περίπλοκο.Αλλά θα το αναπτύξω με πολύ λίγα λόγια..
όταν είμουν μικρός ο πατέρας μου με χτύπαγε άσχημα και εμένα και την μητέρα μου.
Έξω να παίζω με φίλους στη γειτονιά μου είχα όμως δεν τα πήγαινα και πολύ καλά στα παιχνίδια ούτε στα αθλήματα
και πάντα ένιωθα στο περιθώριο από τους συνομήλικούς μου.(πχ δεν θέλαν να με παίξουν στο ποδόσφαιρο γιατί με θεωρούσαν άχρηστο)
όταν έγινα τερματοφύλακας γιατί ήθελα πολύ να με εντάξουν στην παιδική μαθητική κοινωνία έπεφτα συνέχεια κάνοντας μέχρι και βουτιές όπου κατέληγα με αίματα στα γόνατα κλπ
,θυμάμαι τον εαυτό μου να γυρίζει κάθε μέρα με πληγές και λερωμένα ρούχα από αίμα.Μετά στην εφηβεία όλη μου η ζωή στιγματίστηκε με σοβαρής μορφής ακμή σε όλο το πρόσωπο
(Από μελέτες οι έφηβοι με σοβαρής μορφής ακμή,είναι ψυχολογικά τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τους καρκινοπαθείς..)Μετά στα 18 μου πήγα στο στρατό στο κέντρο πολύ μακριά από τον τόπο μου όπου εκεί ένιωσα τους ανθρώπους/φαντάρους να μην μου δίνουν σημασία,είμουν μόνος για τουλάχιστον ένα μήνα και όταν δεν είχαμε κάτι να κάνουμε έφευγα από εκεί που ήταν οι υπόλοιποι και
καθόμουν μόνος μου κάπου απομακρυσμένα,από εκεί ξεκίνησε η κατάθλιψη που έχω μέχρι τώρα και με βασανίζει αφάνταστα γιατί είναι και χρόνια αλλά περιέχει και στοιχεία μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής και άλλα πράγματα..μετά στη μονάδα είχα κάποιον που μου έκανε κανονικό ψυχολογικό πόλεμο επειδή δεν είμουν κοινωνικός,είμουν παρθένος , περίεργος ,παράξενος και άλλα..
Το άτομο αυτό το φοβάμαι ακόμη και τώρα νιώθω πολύ άσχημα αν τον συναντήσω,το βιώνω ξανά υποσυνείδητα..Αυτό με έκανε κιόλας να κλειστώ τελέιως στον εαυτό μου.Πλέον δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι μετά από τόσα χρόνια μοναξιάς ενώ στην αρχή τα πήγαινα σχετικά καλά μόνος μου.
κάποιος-α με παρόμοια ιστορία ή κάποια ίδια στοιχεία με τα δικά μου;
Αν τα ξεπέρασε και πως.
Έχω πάει και σε έναν ψυχολόγο και μετά άλλαξα δύο ψυχιάτρους όπου έλαβα αγωγή η οποία άλλαζε με τον καιρό
και πλέον έχω καταλήξει σε ένα συνδυασμό φαρμάκων που ίσα ίσα με καθιστούν μερικώς λειτουργικό.