καλησπέρα σε όλο το φόρουμ
Διαβάζωντας αρκετά άρθα και έχωντας επικοινωνία με φίλους μου ψυχιάτρους για την περίπτωση της συντρόφου μου θέλησα να πάρω και μια 2η γνώμη απο εσάς.
Αφορμή να ανοιξω το νήμα ήταν κάτι που διάβασα πριν σε ένα άλλο site. Παραθέτω κομμάτι απο αφήγηση ασθενούς που την έχουν "δέσει" μετα απο εισαγγελικό, οποιος επιθυμεί μπορώ να λινκάρω όλο το άρθρο και την πηγή.
θέλω να σταθώ στο τελευταίο κομμάτι που λέει "το μαθαίνει όλη η γειτονιά κι άντε μετά εσύ κυκλοφόρησε, σε δείχνουν με το δάχτυλο όπου πας." ...Quote:
Νιώθεις σαν εγκληματίας, σε έχουν μεταχειριστεί σαν ποινικό κρατούμενο, λες κι έχεις παραβιάσει τη δικαιοσύνη, ενώ ουσιαστικά αυτοί παραβιάζουν τη δική σου δικαιοσύνη από όλες τις πλευρές. Με τι μεθόδους του δικαστηρίου, του εισαγγελέα, της αστυνομίας, του εγκλεισμού και του δεσίματος, παραβιάζουν κατάφορα την προσωπικότητά σου σε όλα τα επίπεδα
Μόνο που έρχονται στη γειτονιά σου και σε τραβάνε με το περιπολικό, το μαθαίνει όλη η γειτονιά κι άντε μετά εσύ κυκλοφόρησε, σε δείχνουν με το δάχτυλο όπου πας. Δυστυχώς η ψυχική νόσος είναι στίγμα. Δεν είμαστε τόσο προχωρημένοι ως κοινωνία να τη θεωρήσουμε μια χρόνια νόσο, τη θωρούμε κάτι σαν τη λέπρα.
τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το άτομο (σύντροφος που ξέρει όμως τον τόπο διαμονής σου) σε έχει ξεφτιλίσει ήδη σε όλη την γειτονιά που ήσουν ένας νορμάλ άνθρωπος και πλέον φοβάσαι να βγεις ακόμα και για τσιγάρα;
εχει τελειωσει αυτη η σχεση και τον διώχνεις αλλα σπάει τα πάντα μεσα στην νύχτα γιατι δεν του ανοίγεις και επι της ουσίας παραβιάζει κάθε ηθικό/νομικό σου κομάτι;
πέρα απο το οτι όταν τον είχες στο σπίτι σου έφευγες μέσα στην νύχτα γιατι σε κυνηγούσε και ήθελες απλά να αποφύγεις φωνές και υστερίες μέχρι το πρωί
έχει καταστραφεί όλος μου ο κοινωνικός κύκλος και έχω βάλει ολους τους φίλους/οικογένεια μέσα σε αυτό αλλα δεν μπορώ άλλο να τους κουράζω, πρέπει να κάνω κάτι και σκέφτομαι αν θα φωνάξω την αστυνομία (το πως δεν την έχει καλέσει γείτονας μέχρι στιγμής δεν το ξέρω ...) αλλα δεν μου πάει.
διαβάζω τα πάντα για ακουσια νοσηλεία και έχω εμπειρία απο φίλη που μπαινοέβγαινε ψυχιατρεία με εισαγγελικά απο τους γονείς της, καταστράφηκε όλη της η ζωή και πραγματικά δεν ξέρω αν καταφέρει ξανά να επανέρθει, σωματικά και ψυχικά.
Εγω τον άνθρωπο μου δεν θέλω να τον καταστρέψω, προσπάθησα όσο μπορούσα να τον βοηθήσω αλλα ως εκεί, αυτη η σχέση έχει τελειώσει γιατι είναι ΑΡΡΩΣΤΗ, ειμαι έτοιμος να καλέσω αστυνομία και 100% θα γίνει εισαγωγή γιατι θα υπάρξει επεισόδιο όταν θα είναι απο κάτω, δεν είναι καθόλου καλά...
Απο εκεί και μετά ξέρουμε όλοι που πάει αυτη η ιστορία, εγκλισμός, φάρμακα και μπαινοβγαίνεις εφ ορου ζωής, χάνεις τους φίλους σου, τον εαυτό σου ...
Τελειώνοντας θα με ρωτήσετε κάποιοι γιατι δεν έχω επικοινωνήσει με τους γονείς της, αυτο είναι ένα θέμα ...
είμαι έτοιμος κάθε φορά να στείλω ένα μήνυμα τον πατέρα της και να ξεκαθαρίσω τι συμβαίνει αλλα φοβάμαι τις επιπτώσεις, όχι τόσο σε εμένα αλλα ελπίζω υποτίθεται οτι αυτο θα σταματήσει και θα γίνει καλά χωρίς να το μάθει κανείς, λάθος μου.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ξέρουν πολυ καλα οτι η κορη τους ειναι αρρωστη αλλα ειναι γονεις δυσκολοι, του τυπου ολα θα πάνε καλά και ας το ξεχάσουμε για τώρα ...
Προσπαθώ όσο μπορώ να προστατέψω την κοπέλα αλλα φτάνω σε σημείο να αφήνω το αμάξι μου 4 στενά μακριά και να φοβάμαι πως θα γυρίσω ή θα επιστρέψω σπίτι μου για να μην είναι απο κάτω και άλλα τόσα...
Εχω φτάσει λοιπόν και εγώ σε σημείο της παράνοιας, δεν θέλω να αναφέρω περιστάτικα αλλα νομίζω οτι καταλαβαίνετε.
Η κοπέλα δεν είναι καλά, χρειάζετε 100% ψυχιατρική βοήθεια/φαρμακευτικής αγωγής και αντ'αυτου κάνει ασταμάτητα χρήση ουσιών που θολώνει περισσότερο το μυαλό της.