Σχέση από απόσταση και αλλαγή συμπεριφοράς
Καλημέρα!Είμαι γυναίκα εργαζόμενη, 43 χρονών, χωρισμένη με ένα παιδί.Έχω σχέση εδώ και 4 χρόνια με έναν άνδρα 15 χρόνια μεγαλύτερό μου.Μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και η απόσταση μεταξύ μας είναι περίπου 600 χλμ.Όμως ταιριάζουμε απόλυτα, περνάμε τέλεια όταν βρισκόμαστε μαζί κάθε 15 ημέρες.Το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα ήταν ο ένας πλάι στον άλλο και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, οικονομικές δυσκολίες αμφότερα αλλά κι ένα επώδυνο διαζύγιο από τη δική μου πλευρά.Υπερπηδήσαμε όλα τα εμπόδια, επενδύσαμε συναισθηματικά αλλά τελευταία μετά από μια συζήτηση άλλαξαν όλα.Θα πρέπει να τονίσω ότι αρχικά το πρώτο διάστημα της σχέσης μας μου είχε εκφράσει την επιθυμία του να συζήσουμε, κάναμε όνειρα κατά διαστήματα.Στην συνέχεια άλλαξε άποψη, μου είπε ότι τελικά δε θα μπορούσε να το κάνει γιατί δεν υπάρχει προοπτική σχετικά με την δουλειά του στην πόλη μου.Το θέμα είναι ότι οι μετακινήσεις δεν είναι εύκολες και μου είπε ότι κουράστηκε ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν όλα, αργά ή γρήγορα.Πόνεσα πολύ γιατί δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνον, έστω και σε αυτή την κατάσταση.Κι επειδή, θέλω να ζήσω στιγμές μαζί του, του πρότεινα να κατέβω στην πόλη του.Με δεδομένο ότι υπάρχει το παιδί μου κι ότι πρέπει να αλλάξω δουλειά, σπίτι όλα τα επακόλουθα μιας τέτοιας απόφασης.Δεν του άρεσε, είπε ότι δε θέλει να δεσμευτεί, ότι θέλει το χώρο του και ότι αν κατέβω θα με υποστηρίξει αλλά δεν μπορεί να μου υποσχεθεί τίποτα, ότι μπορεί σήμερα να είμαστε μαζί αλλά αύριο όχι.Επίσης, ότι με βλέπει ως δεδομένη πράγμα που δεν ισχύει.Έπεσα από τα σύννεφα, δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση.Από την πλευρά μου έκανα μαζί του μια ανοιχτή συζήτηση, του εξέφρασα τις απόψεις μου και το πως νιώθω κι εκείνος είπε ότι΄όσα ειπώθηκαν είναι για περισυλλογή.Είμαι ανεξάρτητη, περήφανη, δε ζήτησα ποτέ τίποτα από κανέναν αλλά είμαι γυναίκα και πάνω από όλα θέλω να είμαι η μία και μοναδική.Αν δεν είμαι, απλά φεύγω.Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι πολύ μπερδεμένη γιατί ενώ εγώ θέλησα να μηδενίσω το κοντέρ και να ξαναρχίσω ένα καινούργιο κεφάλαιο, εκείνος δεν τολμάει.Λίγο πριν τα Χριστούγεννα άρχισε να βγαίνει με φίλους ενώ γενικά είναι σπιτόγατος κι εκεί που μιλούσαμε ένα βράδυ στο τηλέφωνο, υπό την επήρεια ποτού μου είπε ότι με απάτησε.Ότι εκείνη δεν αξίζει αλλά ήθελε να δοκιμάσει.Ότι καμιά δεν συγκρίνεται μαζί μου αλλά ότι δεν κάνω τίποτα για να τον κρατήσω κοντά μου.Θύμωσα, έμεινα ξάγρυπνη κι όταν μιλήσαμε το επόμενο πρωί, αναίρεσε τα λεγόμενά του.Τότε ξέσπασα και του είπα να μου μιλήσει ξεκάθαρα, δεν είμαστε παιδιά.Δεν ξέρω τι να πιστέψω, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου.Νιώθω μετέωρη και ανασφαλής.Αν δεν τον αγαπούσα βαθιά, ήξερα πολύ καλά τι θα έκανα.Σας παρακαλώ πολύ, πείτε μου τη γνώμη σας.