Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα και γω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Η ζωή μου μέχρι τώρα ήταν παρα πολύ δύσκολη. Παρά πολύ. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε και δεν τον γνώρισα ποτέ. Με μεγάλωσε η μάνα μου που ήταν αλκοολική. Οικογένεια δεν είχα ποτέ. Πριν ένα χρόνο γνώρισα ένα άνθρωπο που κυριολεκτικά μου άλλαξε την ζωή. Πριν χρόνια είχα πάθει πολύ βαριά κατάθλιψη και από τότε ήμουν με φάρμακα. Πολλά φάρμακα. Δεν φανταζόμουν την ζωή μου χωρίς αυτά.
Τον γνώρισα λοιπόν. Δεν τον ερωτεύτηκα αμέσως, πήρε λίγο χρόνο. Η σχέση μας δοκιμάστηκε πολύ γιατί όταν αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί τρεις μέρες μετά αυτοκτόνησε η μάνα μου. Ναι αυτοκτόνησε γιατί συνέχισα την ζωή μου. Έχω ένα παιδί από προηγούμενη σχέση και την μεγάλωνα μόνη μου. Τώρα την μεγαλώνουμε μαζί. Έχει ένα πατέρα το παιδί μου.
Όπως καταλαβαίνετε πολλά προβλήματα κουβαλούσα όταν μπήκα σε αυτήν την σχέση. Επειδή αμέσως δέθηκα μαζί μου του είπα την αλήθεια για τα φάρμακα.
Και με βοήθησε να τα κόψω.
Οριστικά.
Φανταστείτε πόσο άσχημα θα έπρεπε να ήμουν όταν αυτοκτόνησε η μάνα μου. Δεν ήμουν όμως. Και δεν ντρέπομαι γι αυτό. Ξέρετε γιατί; γιατί κυριολεκτικά με τρέλανε. Μέχρι τελευταίας στιγμής μου έλεγε τα χειρότερα και για μένα και για τον άντρα μου. Χωρίς να τον έχει γνωρίσει. Ίσως να ήξερα κατά βάθος ότι αν έφευγα από κοντά της να έκανε ότι έκανε αλλά έπρεπε να σώσω τον εαυτό μου. Και δεν το μετάνιωσα. Δεν μου στοίχισε ο θάνατος της. Λυτρωθηκα. Για να καταλάβετε το μέγεθος των λεγόμενων μου δεν μπορώ να πιω αλκοόλ. Καθόλου. Ούτε ένα ποτήρι κρασί. Γιατί αμέσως θυμάμαι τα μπουκάλια που κατέβαζε και λιποθυμουσε στο πάτωμα.
Έχω πλέον ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Έναν άνθρωπο που με στηρίζει και που με αγαπά.
Την επόμενη εβδομάδα παντρεύομαι.
Έχω πολύ μεγάλη χαρά αλλά την επισκιάζει το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κανένας δικός μου.
Ήξερα ότι αν παντρευομουν δεν θα ήταν εκεί ο πατέρας μου.
Πλέον ούτε και η "μάνα" μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι πάει να πει οικογένεια.
Και αυτό με φοβίζει. Φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω. Φοβάμαι ότι θα απογοητεύσω τον άντρα μου.
Και αν δεν τα καταφέρω;
Ξέρω ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα μεταξύ μας. Αλλά ο φόβος δεν λέει να φύγει.
Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι κουβαλάω τόσα πολλά προβλήματα που θα τον κουράσω. Και θα στραφεί αλλού. Σε μια ανέμελη κοπελίτσα που δεν την βαραίνουν τόσα.
Δεν μιλάω για αυτά που έζησα. Του έχω πει μες τις άκρες τα περισσότερα αλλά δεν θέλω να ξέρει πόσο άσχημα έχω περάσει.
Μέσα σε έναν χρόνο η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Πότε δεν φανταζόμουν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν για μένα.
Έχω φτάσει σε ένα σημείο να φοβάμαι να χαρώ.
Εστάλη από RNE-L21 στο
E-Psychology.gr Mobile App