Είδος ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στην Οριακή
Όποιος έχει κάνει σχετική έρευνα είτε για τον ένα ή τον άλλο λόγο γνωρίζει, ποιό είναι το πιο κατάλληλο είδος ψυχοθεραπείας στην Οριακή;
Από την δική μου μικρή έρευνα, έχω βρει πως στις διαταραχες προσωπικότητας ενδείκνυται η Γνωστική - Συμπεριφορική.
Με προβληματίζει όμως κάτι. Παντού αναφέρεται πως η Γνωστική - Συμπεριφορική είναι μικρής διάρκειας ψυχοθεραπεία: πως είναι δυνατόν κάποιος με πρόβλημα προσωπικότητας, κάτι θεμελιώδες που θέλει πολύ δουλειά κ.ο.κ. να καλυφθεί από περιορισμένο μόνο αριθμό συνεδριών; Και τι θα κάνει μετά το πέρας τους;
Προσωπικά: Είμαι μια πραγματικά χαώδης και αδιέξοδη περίπτωση, έχω ψάξει αρκετά τα είδη ψ.θεραπειών και έχω καταλήξει πως χρειάζομαι Γνωσ.-Συμπεριφ. / παράλληλα όμως χρειάζομαι να κάνω ψυχοθεραπεία για πολύ,πολύ, καιρό, πολύ πιθανών και μόνιμα, με τον ίδιο όμως θεραπευτή λόγω του βαθμού δυσκολίας και αδιέξοδου της περίπτωσης μου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι μου γίνεται. Όχι τώρα, πάντα. Υπάρχω μέσα από αυτό. Γι'αυτό δεν μπορώ να διαννοηθώ πως θα κάνω επιτέλους ψυχοθεραπεία και θα πρέπει να την σταματήσω. Τελοσπάντων, αυτό με προβληματίζει, πως χρειάζομαι το συγκεκριμένο είδος όμως όχι για λίγο αλλά για πολύ καιρό..