-
Άγχος , Αυπνίες
Καλησπέρα είμαι ο Μιχάλης 34 ετών. Πριν ένα χρόνο περίπου και μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ ξύπνησα ξαφνικά ένα βραδύ επειδή στον ύπνο μου άκουσα μία φωνή να λέει ψιθυριστά το όνομά μου Μιχάαααααλη… Μου έχει μείνει σαν τρομακτική εμπειρία επειδή το έπαθα για πρώτη φορά στη ζωή μου.. Τις επόμενες μέρες και χωρίς κανένα λόγο άρχισα να ακούω φωνές οι οποίες έλεγαν έτσι ψιθυριστά το όνομά μου.. Μιχάλη δηλαδή... Αυτό γινόταν κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και τις νύχτας με αποτέλεσμα να μη μπορώ να ησυχάσω και να μη μπορώ να κοιμηθώ από τον πρωτόγνωρο φόβο μου..έτρεμα από το φόβο, σκεπαζόμουν μέχρι πάνω για να μην ακούω και να μπορέσω να κοιμηθώ.. Να πω ότι πριν από όλο αυτό δεν είχα καμία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά... Πήγα σε νευρολόγο και μου έδωσε xanax και efexor. Τα πρώτα τα πήρα κανονικά, τα δεύτερα δεν τα άντεξα διότι είχαν υπερβολικές παρενέργειες.. Οι φωνές είχαν πλέον σταματήσει και όλα καλά.
Εδώ και κάτι μήνες επέστρεψαν πάλι, με αποτέλεσμα να τις ακούω πάλι όλη την μέρα και πάλι ψιθυριστά και ΜΟΝΟ το όνομά μου.. ΜΙΧΑΛΗ… τίποτα παραπάνω…. Έχω παρατηρήσει ότι το παθαίνω πλέον παντού, και στην εργασία και όταν μένω μόνος και όταν ακούω ήχους μουσική ή τηλεόραση.. Το άκουσμα μπορεί να περιέχει μέσα το γράμμα Χ και ό εγκέφαλός μου το παρερμηνεύει και το κάνει να ακούγεται σαν ΜΙΧΑΛΗ.. και εκεί που βλέπω τηλεόραση και ψιθυρίζουν κάτι εγώ ακούω Μιχάλη, νιώθω επίσης ότι το ακούω πιο δυνατά από το δεξί αυτί. . Να πω ότι από μικρό παιδί είχα έναν περίεργο φόβο να μη μπορώ να κοιμηθώ σε δωμάτια που έχουν τη πόρτα αντικριστά, δηλαδή πρέπει να βλέπω την πόρτα όταν κοιμάμαι μέχρι και σήμερα.. Επίσης πλέον έχω παρατηρήσει ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ και με το φως σβηστό και τα πατζούρια τέρμα κάτω, το απόλυτο σκοτάδι δηλαδή.. Αφήνω ένα λαμπάκι αναμμένο απλά επειδή πλέον δεν μπορώ να κοιμηθώ λόγω των φωνών...είναι πολύ ενοχλητικό να ακούς όλη μέρα το όνομά σου ψιθυριστά και εκεί που πάω να αποκοιμηθώ ξαφνικά κάνει ένα μπαμ το ψυγείο και να ξυπνάς , ή η ντουλάπα ένα κλακ και το μάτι ναναι πάλι γαρίδα και άντε πάλι οι φωνές.. Παρατήρησα επίσης ότι τις ακούω μόνο όταν το σκέφτομαι ότι θα τις ακούσω.. όσο απασχολούμαι με άλλα πράγματα δεν τις ακούω… κάτι βέβαια που είναι πολύ δύσκολο όταν πας να κοιμηθείς…. Με κουράζει το γεγονός ότι είμαι συνεχώς στη τσίτα, και αγχωμένος χωρίς να υπάρχουν σοβαροί λόγοι… Δεν ξέρω τι με αγχώνει… Άλλες φορές νιώθω και τελείως ξαφνικά ότι μπορεί να είναι κάποιος από πίσω μου όχι όμως άνθρωπος άλλα κάτι άλλο… μεταφυσικός φόβος λέγεται; Αυτό το είχα από μικρός όταν έμενα μόνος, έβαζα μία ζακέτα με κουκούλα και κυκλοφορούσα στο σπίτι να μη με φάει ο μπαμπούλας.... Θέλω να πω σε αυτό το σημείο ότι στο παρελθόν έβλεπα πολλά θρίλερ και ταινίες με τέρατα κλπ..εικόνες οι οποίες δυστυχώς έχουν μένει στον εγκέφαλό μου...... Όταν ξεκίνησαν όλα αυτά περνούσα μία πολύ δύσκολη φάση στη ζωή μου (διάγνωση της μητέρας μου με καρκίνο) την οποία δεν νομίζω να την ξεπέρασα τελείως αλλά το καλό είναι ότι είμαι πολύ καλά στη σχέση με τη γυναίκα μου... Θέλω δηλαδή να βρω έναν τρόπο να φύγει αυτή η φοβία και να σταματήσουν αυτές οι φωνές να λένε Μιχάλη.. .. Να βρω πάλι την ψυχική μου ηρεμία και να έχω ποιότητα ζωής…
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι αυτός ο φόβος να μη μπορώ να κοιμηθώ μη κοιτώντας τη πόρτα του δωματίου καθώς και οι έντονες φωνές όταν πάω να κοιμηθώ τη νύχτα σταματάνε να με ενοχλούνε όταν ξημερώσει έξω.. Δηλαδή με το που δω φως έξω από το παράθυρο πάνε και οι φόβοι με την πλάτη προς τη πόρτα και οι φωνές.. Έχει κανείς κάτι παρόμοιο ή τελικά μόνο εγώ άρχισα να μην είμαι ο Μιχάλης που ήμουν.. Επίσης αυτό που κάνω για μην ακούω τις φωνές είναι να πίνω αρκετή ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να μην τις ακούω για κάποιες ώρες. Όταν επανέρχομαι όμως είναι χειρότερο….. τότε με πιάνει και ένας ανεξήγητος φόβος ότι κάτι θα γίνει … Διάβασα ότι μπορεί όλα αυτά να είναι και από το αλκοόλ.. Πίνω μέσα στην εβδομάδα αρκετά τσίπουρα μισό λίτρο και ρετσίνες και σχεδόν ένα μπουκάλι ουίσκι..
-
Καλησπέρα φίλε Μιχάλη.
Εγώ προσωπικά δεν άκουγα ποτέ φωνές, όμως κάτι που είπες με έκανε να γράψω, εγώ είχα φόβους εξίσου και μόλις έβγαινε ο Ήλιος η πρώτη Ματιά που του έριχνα άλλαζα αμέσως διάθεση και ήρεμουσα.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ειναι μήπως ψαχνοσουνα μικρότερος με υπερφυσικά γεγονότα, δεν λέω να πίστευες ας φαντάσματα απλά εάν ψαχνοσουνα όπως αρκετοί.
Και κάτι άλλο το ότι τρομάζεις πολύ εύκολα θα μπορούσε να είναι από το υπερβολικό άγχος, και μένα με τρομάζουν πολλά πράματα, ακούω κάτι ενώ κοιμάμαι και είναι λες και δεν κοιμόμουν ποτέ!
Τελευταίο, αυτό με το όνομα το ειχε ένας φίλος μου αλλά μόνο όταν πήγαινε για ύπνο. Έκανε μαγνητική όλα καλά. Παίζουν πολλά ρόλο να το ξέρεις φίλτατε, ένα πράμα έχω μάθει από όλα αυτά. Η λεπτομέρεια μετράει, εάν ψάξεις μέσα σου εσύ είσαι η λύση στα περισσότερα. Είμαι εδώ για ότι άλλο χρειαστείς.
Εστάλη από EML-L29 στο E-Psychology.gr Mobile App
-
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Χθες πήγα πάλι στον νευρολόγο μου και μου είπε ότι πρέπει να κόψω το αλκοόλ διότι λέει ότι μάλλον από εκεί προέρχονται αυτές οι φωνές. Μου έδωσε ένα φάρμακο espoza 20mg. Όχι πότε μου δεν ασχολήθηκα με μεταφυσικά απλά έβλεπα παλιά ό,τι ταινία μπορείς να φανταστείς. Δυστυχώς οι εικόνες μένουν στο μυαλό μας. Ο φίλος σου πώς το αντιμετώπισε;; Εγώ θα κάνω τώρα αξονική εγκεφάλου και αυτή τη θεραπεία για ένα μήνα.
-
Γειά.
Δεν το αντιμετώπισε, σιγά σιγά σταμάτησε να το σκέφτεται μου είχε πει.
Φίλε μου συμφωνώ με το αλκοόλ μακάρι να τα καταφέρεις.
Εστάλη από EML-L29 στο E-Psychology.gr Mobile App
-
Φίλε Μιχάλη καλησπέρα,
Το ξεκίνησες το Espoza? πως είσαι τώρα?