Χρόνια οσφυαλγια / ισχιαλγια απο ψυχολογικα αίτια ?
Καλησπέρα
Η ιστορία μου ξεκιναει πριν 12 χρόνια, όταν έπειτα απο εναν αγωνα ποδοσφαιρου φευγω με πονους στην μεση, πονους κυριως μηχανικους σαν να μετατοπιστηκε κάτι και αργοτερα ηρθε και το μουδιασμα στο ποδι.
Πηγα σε ολους τους γιατρους της πολης μου και σε αρκετους στην αθήνα, οι περισσότεροι μου ελεγαν απο το οτι δεν εχω τιποτα μεχρι του οτι τα ευρηματα της μαγνητικης ειναι ασημαντα και δεν δικαιολογουν πονο, ακολουθησαν φυσικοθεραπειες και αλλα πολλα με μηδαμινο αποτελεσμα.
Καποιοι γιατροι μου το απεδιδαν σε ψυχολογικα αιτια, ετσι και ξεκινησα αγωγη με lyrica για περιπου 3 μηνες, αποτελεσμα μηδεν.
Μην εχοντας κατι αλλο να κανω και εχοντας απομονωθει εξαιτιας των πονων αυτων για 1 χρονο, προσπαθω να το χωνεψω και να ζησω με αυτο, σε πρωτη φαση μονο που δεν κουτσαινα, εριχνα ολο το βαρος στο αριστερο μου ποδι, δεν μπορουσα να σταθω πολλη ωρα ουτε ορθιος, ουτε ομως και καθιστος. Καπως ετσι εζησα 9 χρονια, η αληθεια ειναι οτι ειχα μια σταδιακη βελτιωση χρονο με τον χρονο σε σημειο που πιστευα οτι καποια στιγμη θα περασει και ετσι το διαχειριζομουν..
Για 8 χρονια δεν πηγα σε γιατρους ουτε γκρινιαξα, ουτε τιποτα, μεχρι το περασμενο καλοκαιρι, οπου η κατασταση επιδεινωθηκε και εγινε οπως ηταν στην αρχη, φρικαρω και ξεκινω να το ψαχνω παλι, πηγαινοντας στον πρωτο γιατρο νευροχειρουργο με νεα μαγνητικη μου ειπε οτι υπαρχει σαφης ενδειξη για χειρουργειο τρηματεκτομη, χωρις να διασταυρωσω την γνωμη του, κανονιζω το χειρουργειο το κανω με αποτελεσμα να επιδεινωθω κι αλλο ακομα, συνεχιζοντας να πηγαινω σε γιατρους μου ελεγαν οτι και οι πρωτοι οτι δεν εχω τιποτα και οτι κακως εγινε το χειρουργειο το οποιο ομως δεν εκανε καποια περαιτερω ζημια. Προσφατως ενας φυσικοθεραπευτης μου ειπε για ιερολαγοντιτιδα. Τωρα πειραματιζομαι με Neurontin 600 mg τη μερα.
Συγνωμη αν εγινα λιγο κουραστικος με ολες αυτες τις λεπτομερειες... Προσπαθω να βγαλω μια ακρη.
Μπορει μια οσφυαλγια με τετοια διαρκεια να ειναι απο ψυχολογικα αιτια?
υγ : Αιματολογικες και λοιπες εξετασεις σε νευρολογους για αυτοανοσα ολα καθαρα.