Αλλαγή...Εύκολο η δύσκολο?
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω διαγνωστεί πρόσφατα με σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.Παλαιότερα είχα μείνει στο ΙΔΨ με ψυχωτικά και κατάθλιψη.Η πρώτη μου διάγνωση έγινε πριν 5 χρόνια και η πιο πρόσφατη πέρυσι.Έχω κάνει αρκετές σχέσεις στη ζωή μου(είμαι bi) αλλά μετά την πρώτη διάγνωση και την αγωγή απομονώθηκα πολύ και από σχέσεις και από φίλους.Είμαι χωρίς σχέση 5 χρόνια.Μέχρι και από πριν λίγο καιρό δεν μου έλειπαν αλλά το τελευταίο διάστημα νιώθω πολύ έντονα την ανάγκη μου για μια σχέση.
Ξέρω πως έχω περάσει πολλά αυτά τα 5 χρόνια και από την άλλη σκέφτομαι πόσο εύκολο θα ήταν να κάνω μια σχέση έχοντας και τα θέματα μου.Είμαι ισορροπημένος εδώ και αρκετό καιρό και αυτό είναι ένας λόγος ακόμα που με κάνει να θέλω μια σχέση πέραν του ότι το θέλω και εγώ και το έχω ανάγκη.
Είμαι πολύ καιρό κυριολεκτικά από φίλους και από σχέσεις μόνος.Έχω "συνηθίσει" πολύ την μοναξιά μου.Από την μια νιώθω ασφαλής εκεί από την άλλη δεν αντέχω και στην ιδέα πως θα περάσει όλη μου η ζωή έτσι.
Για αυτό ξεκίνησα και σχολή για αυτό θα αρχίσω και γυμναστήριο.Θέλω να αλλάξει όλο αυτό αλλά φοβάμαι την αλλαγή λόγω χρόνιας απομόνωσης.
Ναι φυσικά παίζει και το θέμα το πως θα πεις στην σχέση σου η στο νέο σου φίλο το τι έχεις αλλά αν υπάρξει κατανόηση και είναι οκ άτομο κι άλλος αυτά τα περνάς.Και έχω δει τέτοια παραδείγματα.Με φοβίζει από την μία αλλά από την άλλη δεν είναι κάτι που θα με σταματήσει στο να κάνω μια σχέση η μια φιλία.Τα περιμένω όλα και θετικά και αρνητικά.
Εσείς έχετε περάσει από την απόλυτη απομόνωση σε κάτι αντίθετο?Ήταν δύσκολο?
Το μόνο που σίγουρα πιστεύω είναι πως θέλω να ζήσω έντονα όπως πριν αρχίσουν τα ψυχιατρικά θέματα.
Νιώθω έτοιμος αλλά ο καιρός της απομόνωσης ήταν μεγάλος και έχω κλειστεί σε ένα καβούκι.
Ψάχνω και σκέφτομαι να βρω τι φταίει.Φταίνε τα φάρμακα,φταίει η πάθηση φταίει η χαμηλή μου αυτοπεποίθηση?
Και ένα ακόμα πράγμα που με σταματάει σε μια μελλοντική σχέση είναι το θέμα του sex.Δεν έχω μετά την αγωγή καμία όρεξη η διάθεση.Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αλλάξει αν έβρισκα ένα άτομο με κατανόηση για αρχή?
Μπέρδεμα.
Όποιος έχει περάσει από αυτό το στάδιο θα ήθελα την γνώμη του.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Καλό απόγευμα