αρρωστοφοβία vs χειρουργείο
Καλησπέρα, έχω τον εξής προβληματισμό και θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Τον τελευταίο ένα χρόνο πάσχω από κρίσεις πανικού και αρρωστοφοβία. Τους τελευταίους 4 μήνες κάνω συνεδρίες με ψυχίατρο, οι κρίσεις πανικού έχουν περιοριστεί πάρα πολύ και η αρρωστοφοβία είναι με τα πάνω της και τα κάτω της. (κάποιες μέρες προσπαθώ να μην γκουκλάρω ασθένεις και το κάθε τι που νιώθω και τα καταφέρνω , ενώ άλλες δυστυχώς όχι όποτε και πανικοβάλλομαι και όλα αυτά που φαντάζεστε)
Το πρόβλημα μου είναι το εξής, από πέρισυ ανακάλυψα πολύποδα στη μύτη, δύο για την ακρίβεια , έναν μεγάλο και έναν μικρό. Στραβό διάφραγμα που προϋπήρχε + κρεατάκια επιδεινώνουν την αναπνευστική κατάσταση με αποτέλεσμα η κύρια πύλη της αναπνοής μου να είναι το στόμα φυσικά και τον χειμώνα (λόγω διαφράγματος) και το καλοκαίρι (λόγω πολύποδα που είναι αλλεργικής φύσης κατά πάσα πιθανότητα) να είμαι μόνιμα είτε συναχωμένη είτε και με ιγμορίτιδα.
Φυσικά η γιατρός μου υποστηρίζει πως το χειρουργείο είναι η μόνη λύση και κυρίως για τα κρεατάκια γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν στον ενήλικα. Ως αρρωστοφοβική και γενικότερα ως γενικώς πολύ φοβική , φοβάμαι το χειρουργείο; τη νάρκωση; την επιπλοκή ; τη διαδικασία; το πριν; το μετα; ολα αυτα μαζί (φόβοι που καταλήγουν στον φόβο θανάτου-τον οποίο τρέμω)
Καταρχήν σε περίπτωση που έχετε παρόμοια πρόβλημα είτε το χειρουργήσατε είτε όχι θα χαρώ να μου πείτε γνώμες-εμπειρίες. Είναι απαραίτητο το χειρουργείο πχ; εσείς πως το αντιμετωπίζετε ή πως το αντιμετωπίσατε; αν φοβόσασταν πρν την επέμβαση και γενικα ότι μπορείτε...
Από την άλλη ο προβληματισμός μου είναι ο εξής : να πιέσω τον εαυτό μου και να κάνω το χειρουργείο άμεσα παρά την νοσοφοβία ή καλύτερα θα ήταν να ξεπερνούσα έναν φόβο τη φορά κατά τη γνώμη σας; Δηλαδή μήπως θα ήταν προτιμότερο να περιμένω να υποχωρήσει η αρρωστοφοβία μου για να κάνω ένα τέτοιο βήμα;
Θα εκτιμούσα πολύ τις απαντήσεις σας πραγματικά, ευχαριστώ