Αυτοανοσα,φοβιες, κρίσεις πανικού
Καλημέρα θα πω τέτοια ώρα,ειμαι καινούρια εδώ και με λένε Κατερίνα .Θα σας τα πω όσο πιο σύντομα μπορώ.Στην εφηβεία μου διαγνωστηκα με το αυτοανοσο χασιμοτο στον θυροειδη.Ο γιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να παίρνω ένα χάπι κάθε μέρα για όλη μου τη ζωή.Σοκαριστηκα γιατί ήμουν μικρή και σκεφτόμουν ότι η ζωή μου εξαρτιέται από ένα χάπι;Συμβιβάστηκα και το ξεπέρασα.Στα 23 μου ανακάλυψα ότι έχω 2ο αυτοανοσο.Νεανικο διαβήτη τύπου 1.Ο γιατρός τότε μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω σε όλη μου τη ζωή ινσουλίνη.Οτιδηποτε και να φάω θα πρέπει να κάνω ινσουλίνη.Δυσκολευτηκα αλλά το πάλεψα και μετά από 6 μήνες ήρθαν οι πρώτες κρίσεις πανικού.Ειχα το φόβο και το άγχος μην πάθω υπογλυκαιμία και ζαλιστω,λυποθιμισω κτλ.Ειχα πάντα μαζί μου στη τσάντα μου χυμους σνακ σε περίπτωση που νιώσω άσχημα.Παρολο όμως που ήξερα ότι και αν μου πέσει το ζάχαρο θα φάω κάτι και θα είμαι εντάξει συνέχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού. Έκανα ψυχοθεραπεία κοντά 2 χρόνια μαζί με φαρμακευτική αγωγή.Εμαθα να ζω με το ζάχαρο και ξεπέρασα τις κρισεις πανικού γιατί έμαθα πως να τις χειρίζομαι.Ειχα κάποιες φορές αλλά πιο ήπιες.10 και χρόνια μετά από ένα επεισόδιο λιποθυμίας που είχα επέστρεψαν οι φόβοι.Νομιζω έχω γίνει αρρωστοφοβικη,φοβάμαι γενικότερα με θέματα υγείας,το παραμικρό που θα τύχει θα πάει το μυαλό μου στο χειρότερο.Αυτο ξεκινησε από τον Οκτώβρη.Απο τον Οκτώβρη ξεκίνησα και έκανα δέκατα για αρκετές μέρες και μου πέρναγε ίσως ίωση παρόλο που έχω κάνει εμβόλιο.Τωρα είμαι 20 μέρες με δέκατα δεν έχω ουσιαστικά συμπτώματα έχω κάνει εξετάσεις και δεν φάνηκε τίποτα.Η παθολόγος μου σύστησε να κάνω και άλλες εξετάσεις και για αυτοανοσα γιατί λέει μπορεί να εμφανίζεται και τρίτο μικρές πιθανότητες αλλά μου το είπε.Απο τη στιγμή που μου το είπε νιώθω συμπτώματα όπως πόνο στις αρθρωσεις γιατί για κάποιο λόγο μου ήρθε στο μυαλό η ρευματοειδης αρθρίτιδα.Νιωθω 20 μέρες ζέστη λες και έχω πυρετό αλλά είναι μόνο δέκατα.Ειχα πάει και σε καρδιολόγο όταν νόμιζα ότι είχα θέματα με την καρδιά και πάλι ένιωθα συμπτώματα καρδιάς.Και δεν είχα θέμα.Αυριο το πρωί θα πάω στη γιατρό ελπίζω να βρεθεί τελικά τι έχω και να πάνε όλα καλά να περάσουν αυτά τα δέκατα και αυτή η αίσθηση αρρώστιας που νιώθω.Νομίζω πλέον ότι πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι αρρωστοφοβικη,όχι αδίκως γιατί την έχω πατήσει 2 φορές,φοβάμαι υπερβολικά για την υγεία μου, και θα ήθελα τόσο πολύ να το ξεπεράσω αυτό.Εχω ξεκινήσει πάλι ψυχοθεραπεια, απλά αυτές τις 20 μέρες έχω πιεστεί και φοβηθεί τόσο πολύ που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας παρόλο που δεν σας γνωρίζω απλά νιώθω ότι εδώ μέσα μπορεί να καταλάβει ο ένας τον άλλο.