Ολα της τα προβλήματα είναι άλυτα
Καλησπερα,
Τον τελευταίο καιρό είμαι με μία κοπέλα ή οποία έχει περάσει δύσκολα στο οικογενειακό της περιβάλλον και σίγουρα την έχει επιρεασει σαν άτομο.
Αυτό που παρατηρώ σε αυτήν την κοπέλα και μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά είναι το εξής που θα περιγράψω παρακάτω.
Η εν λόγω κοπέλα ,φαίνεται να μην μπορεί να διαχειριστεί το παραμικρό πρόβλημα που θα εμφανιστεί στην καθημερινότητα της σωστά.
Προκύπτει ένα πρόβλημα και χωρίς να προσπαθήσει καν να το λύσει μένει κολημένη εκεί να λέει "υπαρχει προβλημα και υπαρχει προβλημα" και να σκαει και να αγχωνεται σαν να ναι κανα βουνο ,και ενω η εκαστοτε λύση σε μενα φαντάζει προφανής ,όχι μόνο δεν της είναι προφανής και ευκολο να την σκεφτει αλλά ακόμα και αν της την πω-εξηγήσω-φροντίσω να την καταλαβει ,δεεν φένεται να την δέχεται ούτε να την σκεφτεται καθόλου και παραμένει πάντα κολλημενη στο προβλημά της οσο και να εξηγήσω και όσο και να θέλω να βοηθήσω ,δεν παει πιο πέρα ... Φαίνεται σαν να μην την βοηθάει το μυάλο της να αποδεχτεί καμία λύση σε κανένα πρόβλημα....κατι σαν τον ορισμο της παράνοιας ,όπως ο Αϊνστάιν την όρισε ....Κολάει στο πρόβλημά της ,και στην αρχική της λάθος προσέγγιση του προβλήματος ,και δεν δεχεται καμία λύση ,επομένως εν τέλει της φαίνονται όλα άλυτα ...μικρα, μεγαλα οτι και να ναι ...Νομιζα πως είχε να κανει με την σχέση και πως δεν την ενδιαφέρει γι αυτό γινεται αυτό αλλά είμαστε 1.5 χρόνο μαζί και βλέπω ότι το κάνει παντού στην ζωή της ...
Καμία ιδέα ρε παιδιά τι μπορεί να είναι όλο αυτό ή πως ονομάζεται ,αν είναι καποια διαταραχή? Δεν ξέρω αλλά μου φαινέται πως σίγουρα (χωρις να θελω να ακουστω κακός) κατι δεν πάει καλά στο μυαλό της .