Καλησπέρα παιδιά εδώ και αρκετό καιρό παίρνω το προνοιακό έχω ίδιο ψυχαναγκαστική διαταραχή και κάποιες άλλες παθήσεις οργανικές, πρόσφατα μία κοινωνική λειτουργός μου είπε ότι μπορεί να δικαιούμαι τη σύνταξη του πατέρα μου που έχει πεθάνει από το 2014.
όντως έψαξα διάβασα τη νομοθεσία και έκανα τα χαρτιά μου η απόφαση από τα ΚΕΠΑ όμως ήταν απορριπτική γιατί λέει η πάθηση δεν ήταν πριν τα 25 κι αν λέει ήταν πριν τα 25 θα είχα κλειστεί σε ψυχιατρείο.
Στις συνεδρίες που κάναμε με το γιατρό μου τον ψυχίατρο έχει αποδειχθεί ότι την πάθηση την είχα από έφηβος απλά ήταν τέτοιο το περιβάλλον ώστε δεν είχα πολλές παρενέργειες κάτι το οποίο χειροτέρεψε μετά την απολογία των δύων μου γονιών.
Οπως σας είπα είχα θέματα και παλιότερα αλλά δεν είχα πάει σε ψυχίατρο γιατί δεν ήταν τόσο μεγάλες αλλά είχα και μία φοβία ότι θα με περάσουν για τρελό και θα με κλείσουν στο ψυχιατρείο επειδή έχω και άλλο άτομο με ψυχικά νοσήματα συγκεκριμένα τον θείο μου ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια και είχε κλειστεί τρεις φορές.
γιατρός που με παρακολουθεί τώρα μπορεί να βεβαιώσει ότι η πάθησή μου έχει ξεκινήσει από την εφηβεία και μετά και πολύ πριν τα 25 πιστεύει ότι θα μετρήσει αυτό το χαρτί στην ένσταση, και επίσης αυτό που μου είπανε ότι αν είχα ψυχιατρικό πρόβλημα θα είχα κάνει εισαγωγή ισχύει δηλαδή όλες οι ψυχικές νόσοι και όλα τα άτομα τα οποία έχουν ψυχικά νοσήματα πρέπει ντε και καλά να μπουν στο ψυχιατρείο δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.