ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ - πρόβλημα με τον αδελφό μου που πάσχει από διπολική διαταραχή
Γεια σας κι από μένα .
Εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα στη ζωή μου , αλλά αντιμετωπίζω τον αδερφό μου που εδώ και 10 χρόνια έχει έντονη διπολική διαταραχή με αρκετές νοσηλείες...
Αλήθεια γιατί αποφάσισα να γράψω σε αυτό το φόρουμ δεν το χω καταλάβει ακόμα , ίσως να θέλω να σας ενημερώσω πως είναι τα πράγματα από την απέναντι μεριά...ίσως να θέλω να πω κι εγώ κάπου το πρόβλημά μου ...
Μένω στην Αθήνα , είμαι πλέον 28 χρονών και προσπαθώ να ζήσω .
Το πρόβλημα του αδερφού μου ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια όταν εγώ ήμουν στα 18 μου.... Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν βλέπει τον μεγαλύτερο αδερφό του να πέφτει είτε στην κατάθλιψη είτε στην μανία . Απλά δεν μπορώ να το περιγράψω .....
Στην κατάθλιψη τουλάχιστον , πονούσε εκείνος ...στην μανία όμως πονούσε τους υπόλοιπους.
Πέρασαν τα χρόνια , με διακοπές φαρμάκων , με πισωγυρίσματα , με νοσηλείες , με υποτροπές , με διασυρμούς, με φόβο και τρόμο !!!
Φτάσαμε στο σήμερα , για μία ακόμα φορά είναι στην Μανία , για μία ακόμα φορά δεν θέλει θεραπεία , δεν θέλει φροντίδα , δεν θέλει τίποτα. Απαιτεί ελευθερία , ανεξαρτησία ... και ο τρόμος επιστρέφει .....
Πως μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον ?
Πώς μπορείς να συνεχίσεις να βοηθάς ?
Πόσο ακόμα θα αντέξεις?
Πόσο μπορείς να βλέπεις την μάνα σου ράκος ?
Πώς θα τα καταφέρεις πάλι ?
Τι θα πεις στην κοπελιά σου πάλι ? κ.π.α
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΈΙΑ ΣΑΣ ... ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ... ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ....!!!