Πατέρας με κατάθλιψη και πολλά πολλά άλλα....Δεν ξέρω τι να κάνω
Καλησπέρα σας και καλό Πάσχα σε όλους,
Έχω τεράστιο πρόβλημα με τον πατέρα μου και πλέον δεν ξέρω τι να κάνω... Έχει διαγνωστεί με κατάθλιψη από διάφορους ψυχιάτρους, που ωστόσο γενικά είχαν διάφορες απόψεις για θεραπείες...Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν με τον πατέρα μου να κάνει κοκτέιλ από χάπια (ψυχοτρόπα, αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά) που είτε του τα έγραφαν διάφοροι ψυχίατροι που πήγαινε ή επειδή είχε πρόσβαση σε χάπια λόγω της δουλειάς του τα έκανε μόνος του. Η υπερδοσολογία αυτών μας έφερε σε διάφορες νοσηλίες στο νοσοκομείο, καλυτέρευση της κατάστασης κ πάλι μετά από λίγο καιρό μια απ τα ίδια... Σε όλα αυτά τις περισσότερες περιόδους υπήρχε μαζί και το αλκοόλ. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση όπου η χρόνια υπερχρήση που έκανε συν το αλκοόλ και δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο έχουν προκαλέσει αλλοιώσεις εγκεφαλικές, και εκείνος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω απ αυτό που έχει αποφασίσει. Παίρνει 1 stedon 10mg κάθε βράδυ αλλά από το καλοκαίρι κ μετά η κατάσταση με το ποτό έχει ξεφύγει. Γυρνάει σαν τον χαμένο όλη την ημέρα, έχει αποκτήσει απιστευτες εμμονές, το μόνο που τον ενδιαφέρει πια είναι το φαγητό (τρώει απίστευτες ποσότητες φαγητού και όμως χάνει κιλά σε βαθμό κακουργήματος αφού όλη την ημέρα είναι έξω περπατάει είτε άσκοπα είτε για να πιει.
Όπως είπα έχουμε απευθυνθεί σε διάφορους ψυχιάτρους με την τελευταία να μας συστήνει για πολλοστή φορά να πάρει αντικαταθλιπτικά και για 1η φορά εκείνος το δέχτηκε. (seropram) Εκείνη επέμεινε να τα παίρνει μόνος του και όχι να του τα δίνουμε εμείς 1-1 όπως τα υπόλοιπα (να πω σ αυτό το σημείο ότι μένει μονος του αρνείται κάθε μορφής βοήθει η κάποια γυναίκα να μένει μόνιμα εκεί, το μόνο που έχει δεχτεί με πάρα πολύ κόπο είναι μια κοπέλα που του καθαρίζει κ του δίνει τα χάπια κ τον έχει το νου της γενικά) και το αποτέλεσμα ήταν να πάρει το μισό κουτί σε 3 μέρες. Και απο τη στιγμή που τα πήραμε τα δίναμε 1-1 εκείνος κάποιες μέρες δεν τα πήρε καν και κάποιες άλλες ζήταγε παραπάνω. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εκτός ελέγχου βγαίνει τα βράδια και πίνει δεν καταλαβαίνει τίποτα και εγώ είμαι σε απόγνωση γιατί τα έχουμε προσπαθήσει όλα. Έχω κουραστεί τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής μου δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο κι αυτή τη στιγμή τα πράγματα πάνε απ το κακό στο χειρότερο και δεν έχω μπροστά μου καμία απολύτως λύση... Δεν ξέρω αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή εν πάση περιπτώσει έχει καθαρό μυαλό να μου προτείνει κάποια λύση.
Ευχαριστώ όλους όσους διαβάσουν το μακροσκελές αυτό κείμενο
Ευχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους με υγεία !