Κρίσεις πανικού και νευρικό σύστημα
Θα μπω κατευθείαν στο θέμα, μιας και τον τελευταίο καιρό με ανησυχεί ιδιαίτερα. Θα παραθέσω τα γεγονότα για να μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα το τι συνέβη.
Λόγω λοιπόν κάποιων στρεσογόνων καταστάσεων που με είχαν στρεσάρει και νευριάσει πολύ είχα κάποιες εκρήξεις θυμού. Είχα φωνάξει δηλαδή υπερβολικά και είχα ανεβάσει παλμούς. Αισθάνθηκα δηλαδή ότι ξεπέρασα τα όριά μου. Δύο μέρες πριν το Πάσχα, και ενώ βρισκόμουν στο λεωφορείο, ένιωσα στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου μου ένα ''πουφ'', κάτι τέλος πάντων, μια αίσθηση ότι κάτι έσπασε και αμέσως με έπιασε κρίση πανικού μέσα στο λεωφορείο (νευρικότητα, αίσθηση πνιγμού, ανάγκη να μιλήσω σε κάποιων.) Από τότε είχα μια περίεργη αίσθηση στο κεφάλι, ωστόσο δεν είχα άλλη κρίση πανικού. Μετά το Πάσχα, και ενώ βρισκόμουν μέσα στο λεωφορείο με έπιασε μια μικρότερη κρίση πανικού. Λίγη ώρα μετά, μπαίνοντας σε ένα μαγαζί έπαθα τη μεγαλύτερη κρίση πανικού που είχα πάθει ποτέ. Μόλις πήγα να μιλήσω στον υπάλληλο, έχασα τα λόγια μου, με έπιασε ταχυκαρδία και δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Αυτό κράτησε 5-10 λεπτά. Αμέσως πήγα σε ένα νευρολόγο, ο οποίος μου είχα πως είχα κρίση πανικού και μου έδωσε xanax. Είναι σημαντικό να αναφέρω, ότι αν και σίγουρα σκεφτόμουν κάποια αγχωτικά γεγονότα, δεν ήμουν τόσο αγχωμένος ώστε να με βρει τέτοια κρίση πανικού. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα που ταλαιπωρώ τους ανθρώπους που αγαπώ.
Σήμερα η κατάστασή μου έχει βελτιωθεί, ωστόσο αυτό που με ενοχλεί είναι πως ακόμη νιώθω ευπάθεια στο νευρικό μου σύστημα και πού και πού με πιάνουν και πονοκέφαλοι. Βέβαια, τις πρώτες 2 μέρες μετά από το περιστατικό ήμουν πολύ χάλια και νευρικά και ψυχολογικά.
Αυτό που φοβάμαι είναι μην έπαθα κάποια βλάβη στον εγκέφαλο, θα ήθελα να σιγουρευτώ. Καθώς επίσης, και να μου πει κάποιος εδώ εάν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει το νευρικό μου σύστημα στην πρότερή του κατάσταση.
Στο σημείο αυτό να πω πως εδώ και καιρό είχα τα βλέφαρά μου να πεταρίζουν καθώς επίσης και μουδιάσματα στα μάγουλα του προσώπου. Μπορεί να έχουν προέλθει από το άγχος ή και από τις πολλές ώρες που κάθομαι στον υπολογιστή; Προσεύχομαι στο Θεό να μην έχω κάτι σοβαρό και να επανέλθω στο 100%.
Σας παρακαλώ, θα ήθελα την άποψή σας. Αύριο το πρωί εξάλλου θα επισκεφτώ και ψυχίατρο για να με βοηθήσει περαιτέρω.