Καλησπέρα σε όλους παιδιά.
Λογικά είναι η ώρα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κλειστεί στο καβούκι μας έχουμε αρχίσει να παίρνουμε αυτές τις ανάσες τις ζορικες που δεν φτάνουν ποτέ μέχρι τα πνευμόνια μας και σκεφτόμαστε την "επόμενη ασθένεια" που θα μας χτυπήσει παράλληλα με "αυτή" που βιώνουμε αυτή την στιγμή.
Είμαι 45 και μαμά δύο παιδιών. Παντρεμένη αρκετά χρόνια και τους γονείς μου εν ζωή. Άψογα σκέφτεστε ε !?!?
Με λίγα λόγια φαινομενικά μια υγιής οικογένεια και θα σταθώ στο φαινομενικά γιατί στο βάθος εκεί που κανένας δεν μπορεί να δει εγώ είμαι ψυχικά άρρωστη.
Όσο παραξηγημενη κι αν ακούγεται αυτή η λέξη.
Άρρωστη νιώθω όμως. Και πέρα απ' την ψυχή και στο σώμα με συμπτώματα που πλέον δεν είναι μόνο στο μυαλό.
Οι παλμοί μου που ακούγονται σχεδόν απέναντι. Η ταχυκαρδία και τα απότομα σταματηματα , η ανεξάντλητη κόπωση οι ζαλάδες. Η θολή όραση. Ο συνεχόμενος πόνος στην πλάτη και ενίοτε και σαν μαχαιριές. Κυρίως όμως η μόνιμη κόπωση που με κάνει ανίκανη. Ακόμα και να πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Νιώθω ότι σερνομαι.
Κι όσο το νιώθω τόσο φοβάμαι τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση και ο τρόμος. Ο τρομος για όλα. Για την επόμενη ασθένεια. Σ' εμένα ή σε κάποιον δικό μου.
Άπειρες εξετάσεις ,χρήματα πεταμένα, γιατροί που με κοίταξαν σχεδόν ασήμαντα και κρυφό γέλασαν με την υστερία μου , ατελείωτες ώρες φόβου και η οικογένεια μου που δεν με καταλαβαίνει. Ή που δεν ξέρει πως να με χειριστεί. Όλοι με βρίσκουν υπερβολική.
Πλέον σε ένα σπίτι κλεισμένη να περιμένω το κακο.
Απομονωμένη από τους υγιείς...από τους ζωντανούς να παλεύω με τους φόβους.
Βλέπω μια ψυχίατρο η οποία επιμένει ότι μπορώ να τα καταφέρω χωρίς αγωγή γιατί έχω φάσεις που το ξεπερνάω για λίγο καιρό. Όταν πχ παίρνω καλές εξετάσεις πατάω μια παύση.
Γράφω εδώ γιατί στις αναρτήσεις σας βλέπω εμένα. Είμαστε τόσοι πολλοί ρε παιδιά με τα ακριβώς ίδια συναισθήματα τα ίδια συμπτώματα τους ίδιους φόβους. Δεν είναι σύμπτωση. Είναι η ριμάδα η κατάθλιψη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να βγούμε από αυτό. Κι έστω από εδώ να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να γνωριστούμε και να μιλάμε έξω από εδώ. έξω από εις οθόνες.
Να κοιταζομαστε να χαμογελάμε ή να κλαίμε και απέναντι μας να είναι κάποιος που πραγματικά θα μας νιώσει.
Καλό βράδυ σε όλους. Από την καρδιά μου.