Χειριστική μητέρα - κυκλοθυμικη
Είμαι 43 ετών και ζω με τη μητέρα μου. Μεγάλωσα σε περιβάλλον με πολύ έντονους καυγάδες. Εξαιτίας αυτών, ο πατέρας μου κόντεψε να πάθει 2 εγκεφαλικά και το 2012 αποφάσισε να μείνει μόνος του. Έκτοτε, ζω με τη μητέρα μου κι αλληλοσυμπληρώνουμε οικονομικά. Τα τελευταία 7 χρόνια πέρα απο τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα της που καταλήγει σε επικρίσεις εις βάρος μου, την απίστευτη εγωκεντρικότητα και την υπερβολική παρεμβατικότητά της, έχω να αντιμετωπίσω και τη μόνιμη κατηγορία για τον πατέρα μου που την παράτησε κι έφυγε. Σα να το θεωρεί ήττα του εαυτού της που δεν μπορει να ξεπεράσει. Τουλάχιστον ετσι το εκλαμβάνω εγω. Στο σπίτι παίρνει αποφάσεις μόνη της κι αν φερω αντίρρηση, παθαίνει αμόκ, με υποβιβάζει ως προσωπικότητα και με αποκαλεί άχρηστη κτλ. Θέλει όλοι γύρω της και πόσο μάλλον εγώ να είμαι κάτι σαν 'υποκόμος' της στις αποφάσεις της. Μετά από μισή ώρα κι όταν εγώ έχω ανεβάσει πίεση 20, η ιδια είναι μια χαρά σα να μην έγινε και τίποτα. Απευθύνθηκα στον πατέρα μου και η απάντηση ήταν εγώ γι αυτό έφυγα ας παντρευόσουν. Ο ίδιος με μισεί επειδή δεν παντρεύτηκα. Το έχει ως προσβολή. Πέραν τούτου, όσες φορές προσπάθησα να μείνω χωριστά, με ακραίες συμπεριφορές και κλάμματα με γυρνούσε πίσω και ξενοίκιαζα τα σπίτια. Τα ίδια έκανε και στον πατέρα μου όταν έφυγε. Ο ίδιος όμως είχε πάρει την απόφασή του. Εγώ ευαίσθητη εκ φύσεως, με οικονομικά που δε μου χαρίζαν αυτοπεποίθηση κι επειδή λυπόμουν, έμεινα σπίτι και συνέβαλα για να τρέξει το σπίτι ειδικά αφότου έφυγε ο πατέρας μου Άφηνα πίσω προσωπικά μου θέλω για να τη βοηθήσω και να τη στηρίξω ηθικά να ξεπεράσει τον πατέρα μου. Περιττό να αναφέρω ότι τα πρώτα χρόνια ασκουσε παράλογη πίεση στον πατέρα μου...τον παρακολουθούσε...καλούσε 1000 φορες στο κινητό του κτλ. Αναφορικά με μένα, θέλει όλα να τα μαθαίνει με κάθε λεπτομέρεια. Όταν βγαίνω έξω πχ γυμναστήριο...λέει πάλι γυμναστήριο θα πας; Μόνη θα μείνω; Όταν πάω κάποια βόλτα, πάλι βόλτα θα πας; Σα να φοβάται μη με χάσει. Από πάντα ήθελε να μη βγαίνω για να έχει παρέα. Όταν έφυγα εξωτερικό για σπουδές είχε κάνει πόλεμο να μη φύγω. Όταν είχα σύντροφο, έλεγε πάλι θα τον δεις; Και δεν τον ήθελε αν δεν ήταν Ωνάσης. Όλα αυτά σήμερα, με έχουν ιδηγήσει σε κατάθλιψη που προσπαθώ να ξεπεράσω, μια σχέση ασταθή λόγω των προβλημάτων στο σπίτι και το χειρότερο εξακολουθώ να έχω περιορισμένα οικονομικά για να μείνω μόνη μου. Πως να χειριστώ την όλη κατάσταση; Χρειάζομαι τα φώτα σας.