-
Xrei pe8erikwn
noiw8w pws xanw ton gamo mou eksaitias twn pe8erikwn mou
prin 4 mhnes pantreuthka!! freskia freskia.......
apo thn stigmh tou arrabwna ws ton gamo h sumperifora twn pe8erikwn mou allakse......exw spiti diko mou....opote htan na mpoume gia na to ntusoume...na to etoimasoume...kai paei legontas....den dwsan mia.....
den eixan htan h apanthsh tou antros mou....sebasto..
to idio diasthma teleiwnan to new tous spiti...kai bazan epipla...ktl.....ola kainourgia...ta opoia ta phran me daneio...kai fusika to parakanan.....kai twra einai xrewmenoi ws panw...
emas omws den mas boh8hsan oikonomika....
arxise loipon..meta ton gamo na xtupaei to thl mas gia daneika.....
me thn uposxesh na ta epistrepsoun....kapoia dwsan pisw....kapoia alla omws...oxi...
eixa bgei ektos eautou... h empistosunh apenanti ston andra mou eixe arxisei na klonizetai gia ta kala...
arxiza na koitaw tous logariasmous....gia na eimai sigourh oti auto pou leei einai alh8eia...giati eixe pei kapoia psemata gia na tous kalupsei...
ntrepotan giauto pou ginotan alla apenanti mou ebgaze epi8esh....
wspou prin ena mhna....
tou eipa telos se auto tompaxalo.....dwse pare dwse pare...
eleos....
exeis pleon thn oikogeneia sou.....den ftaime emeis giauto pou ginetai....
den edwse loipon xrhmata stous goneis tou...kapoies meres meta gurnaw apo thn douleia k ta moutra k ta neura tou fainotan apo xiliometra makrua...eixe thl h mhtera tou....
mou eipe oti 8a eprepe na ntrepomai pou o pateras tou phge kai daneisthke apo ksenous...egine rezili..kai paei legontas......mas akouse olh h geitonia....
egw ftaiw????? oi kabgades oi entaseis einai pleon ka8hmerinoi....apla suzoume.....noiw8w oti xanw ton gamo mou....kai autos noiw8w tupseis gia tous goneis tou....
ta fwta sasssssssssssssss
-
zhtw ta fwta sas..
h katastash exei ksefygei...
o antras mou noiw8ei oti kremase tous goneis tou.....kai oti ftaiw egw...
sumboules pws na to xeiristw 8elw...
-
καλησπερα
οταν ενοεις αλλαξε η συμπεριφορα των πεθερικων σου απο την στιγμη του αραβωνα μεχρι τον γαμο τι ενοεις?
απο την αλλη αν ησουνα εσυ στην θεση του τι θα εκανες για τους γονεις σου?
οπως επησεις σε ολα αυτα δεν ανεφερες καθολου τους δικους σου οι δικοι σου τι κανανε? η ακομα και τωρα τι σου λενε??
μηπως εισαι σκληρη?
προσπαθω να καταλαβω που ειναι το προβλημα οταν καποιος βοηθαει τους γωνεις του αν μπορει
-
nai egrapsa liga....
oi dikoi mou den kseroun tipota gia ola auta.....
sklhrh?? isws....apla skepsou to ekshs ....oi goneis mou sterh8hkan pollla olh tous thn zwh....gia na mou paroun emena auto to spiti...
auto to spiti....gia na gemisei epipla hl.suskeues ktl....h8ele ena karo lefta.....
oi dikoi mou xrhmatodothsan ton gamo...
oi dikoi tou thn idia epoxh....legane...den exoume.....ftiaxnoume kai to spiti mas...twra
phgan kai phran ta panta kainourgia......panakriba...kai fusika gia mas den perissepse mia...
anti8tws akouga thn pe8era mou na peneuetai gia ta kainourgia ths pragmata....kai etsi kai alliws....mia fora den rwthse..eseis paidia...ti kanete?? pws ta bgazete pera???
tipota....
kai olo zhtousan daneika....den einai h prwth fora pou egine kai eipa oxi....
alla eleos..
kanoume kai oi duo duo douleies....
kai me ta daneikadaneika.....den mas menoun kai polla....
ws pote???
-
Logw mexri proteinws paramonhs tou sto ekswtreiko...otidhpote apo trapezes ktl...erxotan sto onoma tou...
ksereis ti einai na xtupaei to thl....kai na sou lene...geia sas xrwtsate tosa...den ta exete plhrwsei....kai na meneis pagwto???
ma kserete den einai dika mou xreh....giati na prepei na ta plhrwsoume emeis...??
giati otan 8a paw spiti tous 8a dw na exoun parei pali kanena kainourgio epipla.....kamia kainourgia allagh sto spiti.....alla kata ta ala den exoume lefta....
den lew...an den eixan ontws na to katalabw.....alla kanoun uperboles....giati na kanoun ton antra mou na ais8anetai tupseis gia tis dikes tous yperboles...kai na mas ta fortwnoun emas??? e ws dw......eimai pragmatika eksorghsmenh...giati pistepse me emeis den exoume teleiwsei akoma me to spiti mas....xreiazomste na kanoume polla prgamata akoma....alla olo ta anabaloume.....mexri pote kai giati ???
me pianei to parapono...pragmatika!!!
-
νομιζω οτι εχεις βαλει σε λαθος τροπο την σκεψη σου να σου πω εγω τι λεω αν βεβεα θες να ακουσεις...
αν αυριο εγω αποφασισω να παντρευτω δεν θεωρω υποχρεωση των γονιων μου η της συντροφου μου να μου δωσουνε ουτε μια δραχμη θεωρω οτι περνοντας μια τετοια αποφαση ειμαι ετοιμος να αντεξω και εγω αλλα και η συντροφος μου τα βαρει τις αναγκες και τα εξοδα που εχει ενα νεο σπιτι,αν απο την αλλη μπορει καποιος να μας βοηθησει ειναι καλοδεχουμενη η βοηθεια αλλα δεν ειναι απαιτητη και κατακριτεα αν γίνετε μονο απο την μια πλευρα δηλαδη αν ηταν αναπωδα τα πραγματα και οι δικοι του ολο εδιναν και οι δικοι σου ολο ζηταγαν τι θα εκανες εσυ τοτε τι θα τους ελεγες??
απο την αλλη νομιζω οτι πρεπει μαζι με την συντροφο σου να τα βαλετε κατω και να δειτε αν μπορειτε να τους βοηθησετε εχει καλως αν οχι γιατι τα εξοδα σας ειναι και εσας αυξημενα πρεπει να δωσει ο ιδιος στους δικους του να καταλαβουνε οτι θελει αλλα δεν μπορει .Σε ολα αυτα εσυ πρεπει να εισαι με το πλευρο του και με ωραιο τροπο να συζητατε .
Λες εσυ οτι οι γονεις σου κανανε το σκατο τους παξιμαδι για να σου παρουνε αυτο το σπιτι οτι κανανε κανανε κανανε ....αυτουνου οι γονεις για αυτον δεν κανανε τιποτα ετσι ωστε να αξιζει τωρα να τους το ανταποδωσει??
εσυ τι θα εκανες αν ησουνα στην θεση του και πως θα ηθελες να σου συμπεριφερετε ο αντρας σου δεν απαντισες πριν αν δεν θες απαντησε μεσα σου
-
Φίλη ντιμίκ, δεν τα γράφεις και στα ελληνικά μήπως και καταφέρουμε να τα διαβάσουμε?
-
τωρα ειδα το 2 μηνυμα σου
νομιζο οτι πρεπει με ωραιο τροπο και κατανοηση να τα συζητησεις με τον αντρα σου
-
to exw skeftei polles fores...apla ksereis kati...den 8a ftanane oi dikoi mou se auto to shmeio....8a ferotan ligo pio logika..me ta xrhmata....na sou pw ena paradeigma....h taberna paei kai erxertai sta pe8erika mou....oi dikoi exoun xronia na pane...den exoun kai autoi dikaiwma???
phgame tis proalles sto spiti mou na fame....eixane makaronia..giati den eixan allo faghto....kai mas eipan oti mas eixan plhrwsei thn eforia.....phgame stous dikous tou...eixan etoimasei trapezi gia 10 atoma enw eimastan 4 kai otan fugame...oute logos gia osa mas xrwtsane....katalabes......
auta me enoxloun...mpainw se sugkriseis kai den einai kalo.....
noiw8w asxhma alla parallhla kai 8umo....
-
boh8hse me na allaksw skeptiko...pragmatika to exw anagkh....
me ton andra mou h epikoinwnia exei xa8ei....den miliomaste sxedon..mono ta tupika....kai einai polu asxhmo....giati 8ewrei oti egw ftaiw....
-
ο αντρας μου ειναι ανενδοτος.....κοντεψαμε να χωρισουμε πριν μια βδομαδα γιαυτο...αλλα χτες παλι τον επιασε κατι και με φορτωσε με κατσαδες και ενοχες.....
τα εχω χασει πια...αλλα δεν μπορω να γινω εθνικη τραπεζα για τους δικους του...
βοηθεια
-
μισο λεπτο....
Κατι δεν εχετε ξεκαθαρισει στην οικονομικη διαχειριση του γαμους σας.
Ετσι ειναι???
-
dimik ενα εχω να σου πω ο καθε ανθρωπος εχει την δικια του σκεψη και τα δικα του προβληματα εσυ για εμενα νομιζω το μονο λαθος που εκανες ηταν που μπηκες αναμεσα σε αυτων και τους γονεις οσο δικιο και εαν ειχες .Αυτος νομιζεις οτι δεν βλεπει οτι εχεις δικιο απλα ειναι αναμεσα σε εσενα που αγαπαει αλλα και τους γονεις του που αγαπαει τι να κανει?? ειναι σε δυσκολη θεση και εσυ αυτη την στιγμη δεν τον βοηθας παραμονο του δειχνεις ενα λαθος των δικων του που ισως ξερει και ντρεπεται για αυτους αλλα ειναι γονεις του τι να κανει??
Πιστευω αν θες να με ακουσεις πρεπει να πας με το μερος του να μιλησετε ηρεμα και ωραια να του πεις και να τον αφησεις να σου πει να σου μιλησει να σου εξηγησει και μετα με τον τροπο σου να του δειξεις οτι εισαι μαζι του σε οτι αποφασισει να κανει απλα οτι πρεπει ,να βοηθαει τους δικους του διακριτικα και οχι παντα ,μονο ετσι και αυτοι θα κοψουνε τις σπαταλες αν νιοσουνε οτι δεν εχει πλεον αλλα χρηματα και θα δουνε πως θα τα βγαλουνε και αυτοι περα
νομιζω εχει πληγωθει ο εγωισμος του τωρα και σε χρειαζετε περισσοτερο απο οτι νομιζεις
-
Dimik καλώς ήρθες,
πιστεύω πώς η βοήθεια, η υποστήριξη πρεπει να παρεχονται απο τα 2 μελη της καθε σχεσης κ οχι μονο απο τη μια.
Αν βοηθατε συνεχως τους γονεις του/σου (δεν εχει σημασια δικοι σου ή δικοι του για μενα), χωρις να αντιλαμβανονται ουτε αυτοι, ουτε εσεις μεχρι ποτε κ μεχρι ποσο ειστε διατεθειμενοι να το κανετε, τοτε χανεται η οποια ισορροπια στη σχεση σας.
Οταν συζητάτε με τον αντρα σου, τί λετε για το θέμα?Τί περιμενει απο σενα? Πώς βλεπει την κατάσταση?Αναγνωριζει τις δυσκολιες που αντιμετωπιζετε εσεις οι δύο?Αναγνωριζει την βοηθεια που παρειχαν οι δικοι σου γονεις?
Επισης τον εχεις ρωτησει αν το θεωρει λογικο χωρις να εχουν χρήματα να ανοιγονται έτσι οι γονεις του, με το σκεπτικο οτι θα δανειστουν απο εσας?
-
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα κάτι άλλο.
Αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, ξεκαθαρίζεις την κατάσταση. Του λες πόσα χρήματα πρέπει να συνεισφέρει στο σπίτι και από κει και πέρα όσα του μένουν τα διαχειρίζεται όπως θέλει.
Σίγουρα είσαι σε δύσκολη θέση, αλλά λόγω του ότι έχεις να κάνεις με τους γονείς του καθιστά το θέμα πολύ δύσκολο πρώτα απ\' όλα για συναισθηματικούς λόγους απ\' την πλευρά του.
Ξεκαθάρισε τα οικονομικά σας, νιώθω πως είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις.