Ερωτικός Ιδεοψυχαναγκασμός
Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
Είμαι νέος στο forum και θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημά μου. Έχω διαγνωστεί εδώ και 8 χρόνια με κατάθλιψη η οποία στην περίπτωσή μου εμφανίζεται με έντονες κρίσεις άγχους και μετά το τέλος των κρίσεων, με σύντομες περιόδους κατάθλιψης (10-20 ημερών). Το πρόβλημά μου ξεκίνησε το 2000 μετά τη διάλυση του πρώτου μου γάμου. Οι καταστάσεις που πέρασα ήταν πολύ δύσκολες και δεν μπορούσα να δεχθώ το χωρισμό με τίποτα. Η λογική, μου έλεγε ότι όλα τελείωσαν και ότι ίσως ήταν για καλλίτερα, όμως ο εαυτός μου δεν μπορούσε να το δεχθεί με τίποτα. Πέρασα 14 μήνες όπου ενώ είχε βγει κανονικά το διαζύγιο εγώ εξακολουθούσα να –μιλάω– με την πρώην σύζυγό μου (φυσικά αυτή δεν ήταν παρούσα) και γενικά να σκέφτομαι ότι εξακολουθούσα να την έχω στη ζωή μου, ενώ φυσικά δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μάλιστα δεν επιδίωξα στην πράξη ποτέ επανασύνδεση ούτε επικοινωνία αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούσα να έχω τις σκέψεις μου, οι οποίες κατανάλωναν αρκετές ώρες της ημέρας μου. Από τότε, γνώρισα άλλες γυναίκες πιο αξιόλογες και γενικά βρήκα και πάλι τον εαυτό μου, με τη βοήθεια και αντικαταθλιπτικής αγωγής.
Αυτά έως τον προηγούμενο Ιούλιο. Την περίοδο εκείνη είχα μία πολύμηνη σχέση και χωρίς να το περιμένω εμφανίστηκε στη ζωή μου μία γυναίκα η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και για ένα περίπου μήνα η επαφή μας ήταν πολύ μα πολύ έντονη. Είχε πληθωρική προσωπικότητα και ένοιωθα ότι ταιριάζαμε πολύ. Ενώ εκείνη το ήθελε δεν προχώρησα με μεγάλο ζήλο ήθελα πρώτα να τελειώσει η προηγούμενη σχέση μου. Μετά από λίγες ημέρες όμως η επαφή μας διακόπηκε από την πλευρά της, ενώ ήδη εγώ την είχα ερωτευθεί, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα. 15 ημέρες περίπου μετά διέκοψα και τη σχέση που είχα. Από τότε έχω τα χάλια μου. Σαν να επαναλαμβάνεται το πρώτο επεισόδιο που είχα μετά το πρώτο μου διαζύγιο. Ενώ ξέρω ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια εγώ εξακολουθώ να την σκέπτομαι συνέχεια. Κάτι σαν μανία. Από το πρωί που θα ξυπνήσω έως το βράδυ που θα κοιμηθώ τη σκέφτομαι συνέχεια και πιάνω τον εαυτό μου να κάνει διαλόγους μαζί της. Φίλοι μου έχω καταντήσει σαν την Αστέρω. Ότι και να κάνω δεν φεύγει από το μυαλό μου και πλέον η κατάσταση έχει γίνει πολύ ενοχλητική για εμένα. Δεν έχω την τάση να επικοινωνήσω μαζί της ούτε και το έχω κάνει, όμως πραγματικά δεν γίνεται με τίποτα να αποφύγω τις διάφορες σκέψεις που κάνω.
Η φαρμακευτική αγωγή που παίρνω εδώ και 3 χρόνια, είναι IBUTIN των 100mg και SEROPRAM των 20mg τη νύχτα πριν κοιμηθώ. Όταν έχω λίγο περισσότερο άγχος παίρνω και LEXOTANIL. Μπορεί από τα φάρμακα που παίρνω να μου πείτε ότι ίσως δεν έχω κάτι σημαντικό, όμως πιστέψτε με αυτό που αντιμετωπίζω με βασανίζει κυριολεκτικά. Έχω διαβάσει τα topic άλλων φίλων όμως δεν έχω διαβάσει κάτι για τον ΕΡΩΤΙΚΟ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ όπως ονομάζω αυτό που πιστεύω ότι έχω. Μήπως κάποιος φίλος έχει να με συμβουλέψει κάτι. Είναι τρομερά ψυχοφθόρο για μένα να τελειώνω τη δουλειά μου, να γυρνάω από εξόδους με φίλους και μόλις μείνω έστω και λίγο μόνος, αυτόματα να κάνω τις ίδιες και τις ίδιες σκέψεις χωρίς να μπορώ να τις σταματήσω. Τα φάρμακα που παίρνω πιστεύετε ότι είναι κατάλληλα για το πρόβλημά μου? Ρωτάω διότι δεν τα παίρνω για να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα αλλά γενικά για την κατάθλιψη και το άγχος.
Σας ευχαριστώ όλους.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη εάν δημοσιεύω σε λάθος ενότητα αλλά είναι η πρώτη μου φορά και δεν είμαι σίγουρος για το που ακριβώς θα έπρεπε να δημοσιεύσω.