Originally Posted by
tzimani
Επειδή κι εγώ είχα παρόμοιες σκέψεις μικρότερος θα έλεγα πως φυσικά δεν στενοχωριέσαι για μηχανήματα δηλαδή για κομμάτια μετάλλου και πλαστικού αλλά για την φθορά που θεωρείς ότι παθαίνουν τα αντικείμενα που ο ίδιος αγόρασες. Νιώθεις δηλαδή την ίδια σου την επένδυση να αποσβένεται πρόωρα. Ίσως μεγάλωσες με στενά οικονομικά και σου έμεινε ψυχολογικό. Σε εμένα τουλάχιστον αυτό συνέβαινε και όταν πχ αγόραζα κάτι αξίας όπως καινούριο κινητό, ρολόι, αμάξι κτλ απέφευγα να τα πάρω μαζί μου πχ στην παραλία που έχει άμμο, σκόνη, ζεστή, νερό κτλ και ένιωθα πως με μια έστω χρήση κάτω από δύσκολες συνθήκες θα πάθαιναν ανεπανόρθωτη βλάβη και φθορά. Ή με καινούρια παπούτσια που τα προσέχεις πιο πολύ από τα παλιά και που λερώνονται λίγο αμέσως τα καθαρίζεις και δεν πατάς λάσπη και χώματα κτλ. Κι εγώ με τον καύσωνα το λυπάμαι το αμάξι που καίει ολόκληρο όταν ανάβω και το air condition. Γενικά επειδή τα χρήματα βγαίνουν με κόπο και χρόνο, οι πιο πολλοί από εμάς μεσοαστοί τα πονάμε τα πράγματά μας ακόμα και ξένα. Πχ εγώ που είμαι λάτρης του αυτοκινήτου ακόμα και τα ξένα χαλιέμαι όταν παθαίνουν ζημιές. Δεν νομίζω δηλαδή ότι στενοχωριέσαι για τα σίδερα και τα πλαστικά αλλά για ότι η απόκτηση και συντήρηση τους συνεπάγεται. Εν πάσει περιπτώσει, σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα το κλιματιστικό και το αμάξι γιατί είναι φτιαγμένα για δύσκολες συνθήκες και η θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα είναι πολύ μεγαλύτερη από την εξωτερική της ατμόσφαιρας. Το πολύ λόγω καιρικών συνθηκών να μην αποδίδουν τα μέγιστα αλλά δεν παθαίνουν κάτι και το κυριότερο δεν νιώθουν κάτι. Στην τελική αν σε χαλάει τόσο κάνε ένα κρύο ντους και σβήσε τα όλα. Πάρκαρε και το αυτοκίνητο σε έναν ίσκιο και περίμενε να φύγει ο καύσωνας.