Originally Posted by
Κατερινα82
Γενικά ένα τραυματικό γεγονός μας στιγματίζει όλους και κάποιους μετά τους κυνηγάει το φάντασμα του αιτίου του θανάτου του εκλειποντος...είναι ένα ζόρικο διάστημα οφείλω να ομολογήσω γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία όταν ακούμε ένα πολύ κοντινό μας άτομο ότι πέθανε από κάτι που μπορεί να χτυπήσει και την δική μας πόρτα,τότε αρχίζουμε να έχουμε την αίσθηση ότι θα πάθουμε κι εμείς το ίδιο...Όχι,δεν θα πάθουμε κι εμείς το ίδιο Επειδή το έπαθε κάποιος γνωστός..μπορεί να πάθουμε οτιδήποτε άλλο το σκέφτηκε ποτέ αυτό κανείς?Δηλ θα πρέπει να φοβόμαστε την κάθε ασθένεια το κάθε σύμπτωμα ότι θα το αποκτήσουμε κι εμείς?Οφείλουμε να ζήσουμε αυτό που μας δίνεται καθημερινά και για το αύριο κανείς δεν ξέρει...πχ εγώ φοβάμαι λόγω της ασθένειας μου ότι αν κάνω πολυωρο ταξίδι και μου συμβεί το παραμικρό δεν θα βρω εύκολα νοσοκομείο και με πιάνει πανικός...Μετά κάθομαι και σκέφτομαι αν είναι να συμβεί κάτι μπορεί να συμβεί και σε μια απόσταση μισής ώρας αν θέλει...Και εκεί καθησυχαζομαι λέγοντας ότι είναι να γινει ας είναι ευλογημένο...Κατά παραχωρηση Θεού είναι όλα...Μην το ξεχνάμε αυτό...Μας έδωσε την ιατρική επιστήμη να βοηθηθουμε αλλά έχουμε κι Εκεινον μην το παραλειπουμε ποτέ...Να ζητάμε την Βοήθειά Του και τις πρεσβείες των Αγίων μας...Έχουμε μια ζωντανή πίστη,είμαστε βαπτισμενοι και χρισμενοι ξέρεις τι ευλογία είναι αυτό???Οπότε απολαμβάνουμε τα αγαθά που μας προσφέρει ο Θεός,βοηθάμε τον πλησίον μας είτε με υλική είτε με πνευματική ελεημοσύνη,γιατί και το να γράφει κανείς εδώ και να δίνει παρηγοριά σε όσους υποφέρουν από σκέψεις φόβους κλπ είναι πνευματική ελεημοσύνη...Δεν ξεχνάει κανέναν ο Θεός αρκεί να μην Τον ξεχνάμε κι εμείς...