Καλησπέρα σας! Μάλλον έχω διαταραχή πανικού
Καλησπέρα! Μια και καινούρια εδώ, θα ήθελα να σας ρωτήσω ενα-δυο πράγματα, κυρίως γιατί ακόμη δεν έχει έρθει η ημέρα του ραντεβού μου με την ειδικό και η αλήθεια είναι ότι κοντεύω να φάω τα σίδερα από το άγχος.
Πριν έναν χρόνο είχα μια μεγάλη και πολύ επώδυνη απώλεια, θάνατος συγγενικού προσώπου συγκεκριμένα. Από την στιγμή που είχε μπει στο νοσοκομείο, είχα κ εγώ αρχίσει να ανησυχώ για την υγεία μου (μας) γενικώς, με αποτέλεσμα να επισκευθώ για πρώτη φορά μαστολόγο, λόγω κάποιον ενοχλήσεων. Όλα ήταν καλά.
Πριν έναν μήνα ξεκίνησα να μην βλέπω καλά. Θολή όραση, μυγάκια, τρεις οφθαλμίατροι να μου επιβεβαιώνουν ότι δεν έχω τίποτα, ένας παθολόγος να μιλάει μόνο για μια κρίση πανικού (η πρώτη γερή που έπαθα, κράτησε 4 ώρες. Νόμιζα ότι χειρότερο δεν μπορεί, πού να ξερα...), ένας νευρολόγος να με βρίσκει σε άριστη κατάσταση... Όλα καλά κ από κει.
Μου κόλλησε όμως η ιδέα ότι κάτι έχ στο κεφάλι. Μου έχει γίνει εμμονή. Παρόλο που ξέρω ότι και η μητέρα μου έχει πρόβλημα με τα μάτια της (ακριβώς αυτό που έχω κ εγώ) και παρόλο που με είδαν 5 γιατροί, οι 3 οικογενειακοί φίλοι, οπότε αποκλείω την πιθανότητα λάθους ή "να χαμε να λέγαμε" διάγνωσης, με το έτσι θέλω, θα πάω να κάνω μαγνητική. Ενώ στην αρχή είχα πει ότι δεν κάνω, αν ο νευρολόγος δεν το κρίνει απαραίτητο.
Κάθε μέρα, ενώ σκέφτομαι λογικά κ ωραία ότι δεν έχω τίποτα κι ότι όλα είναι λόγω άγχους, ότι 5 γιατροί κάτι παραπάνω ξέρουν από μένα, ξαφνικά γυρνάει διακόπτης. Θολώνουν όλα κι απλά κλαίω μέχρι να ηρεμήσω (που αυτό μπορεί να μην γίνει μέσα στην μέρα). Αυτό έχει δύο βδομάδες.
Σήμερα ζαλίζομαι από την ώρα που ξύπνησα. Έχω σιχαθεί τον εαυτό μου, θα βγω για να μου αποδείξω ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά με το να πιω μια μπύρα κι ότι ναι, η ζαλάδα και η θολούρα που έχω σήμερα στα μάτια είναι απλώς μια κακή μέρα.
Αλλά φοβάμαι πάρα πολύ.
Υπάρχει κανείς με παρόμοια εμπειρία; Ειδικά με άγχος που "χτύπησε" στα μάτια;
Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το σεντόνι!