Κρίσεις Πανικού-Βοήθεια!!
Καλησπέρα σας, όπως και οι περισσότεροι εδώ ταλαιπωρούμε εδώ και 5-6 χρόνια με κρίσεις πανικού. Όλα άρχισαν σε μια απλή πτήση εσωτερικού όπου έπαθα την πρώτη κρίση πανικού, ευτυχώς για εμένα και τους υπόλοιπους επιβάτες παρέμεινα ψυχραιμη καθώς κατάλαβα τι είναι και δεν αναγκασα το αεροπλάνο να κατέβει γιατί νόμιζα πως θα πεθάνω, οι κρισεις με αφησαν και θεώρησα πως απλα ηταν κατι της μιας φοράς αλλά αρχισαν να με πιανουν παροδικά (1 φορά το τριμηνο) κατα κύριο λόγο όταν ημουν εξω σε πολύ κόσμο οπως πχ στριμωγμενη σε ενα αστικό λεωφορείο, εκεί θεώρησα πως ίσως έχω αγοραφοβία και προσπάθησα να το ελένξω καθώς ποτέ δεν είχα μεχρι τότε θεμα με τον πολύ κόσμο μεχρι που αρχισαν να με πιανουν και οταν ημουν μόνη μου στο σπίτι, οταν επεφτα να κοιμηθώ, στο γραφείο και σε φάσεις που φαινομενικά ήμουν πολύ ήρεμη. Πριν ένα χρόνο περασα μια παρα πολυ αγχωτική περιοδο και στεναχωρη στη δουλειά που κράτησε ενα χρονο με αποτέλεσμα εκτός απο τις κρισεις πανικού να παθαίνω σπαστικές κολλίτιδες. Η αληθεια είναι πως δεν θέλω να καταφύγω σε φαρμακα όπως τα xanax και να το παλέψω μόνη μου, προς το παρόν παίρνω ανθοιάματα τα οποία με βοηθούν κάπως αλλά έχοντας μπροστά
μου ενα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό φοβάμαι πολυ μην πάθω εκει κρίση πανικού και όντας και σε ξενη χώρα να μην ξερω πως να το διαχειριστώ. Πριν μια βδομάδα πέρασα τη χειρότερη κρίση πανικού που έχω περάσει μέχρι στιγμής που κράτησε 1,5 ώρα με μουδιάσματα στα χέρια, τρεμουλο αρυθμίες κλπ. και φοβήθηκα παρα πολύ και δεν ειχα μαζι μου κανενα φαρμακο η κάτι που να με ηρεμίσει καθώς ημουν στην εθνικη οδο στην μεση του πουθενά. Έχετε να μου προτείνετε κάτι, γιατί έχω φτάσει στο αμήν και δεν μπορώ να χαρώ την καθημερινότητά μου γιατί ειμαι σε ενα αγχος μην μου ξαναρθει απο το πουθενά.
ΥΓ: εχω πάει σε γιατρο για τις αρηθμίες
κλπ και δεν μου βρηκε κάτι οπως και για τις δύσπνοιες αλλα εγώ καθε φορά που παθαινω το οτιδήποτε αφχώνομαι, είναι ενας φαύλος κύκλος αγχους και κρισεων.
Ευχαριστώ πολύ