Γεια σας. Είμαι 29 ετών και από μικρή ηλικία αντιμετωπίζω ψυχολογικά προβλήματα. Στα 23 είχα πάθει ψυχωσική κατάθλιψη και τη ξεπέρασα με φαρμακευτική αγωγή. Στα 26 εκεί που καθόμουν στο σπίτι μου χωρίς κάποιο (εμφανή τουλάχιστον) λόγο έπαθα κρίση πανικού που με οδήγησε στα επείγοντα. Ένιωσα τρόμο ζαλαδα και μουδιασε όλο μου το σώμα. Δε ζήτησα βοήθεια από ειδικό γιατί δεν το ξανα έπαθα και πιστεψα ότι ηταν κάτι τυχαίο και παροδικό. Ενα χρόνο μετά εκεί που πήγαινα βόλτα με το σκύλο μου ένα βράδυ ένιωσα τρόμο, άρχισα να τρέμω και να μου κόβεται η ανάσα. Έπαθα κρίση πανικού στη μέση του δρόμου ολομόναχη. Από τότε κάθε φορά που ήταν να πάω κάπου μόνη μου παθαινα το ίδιο, εντωμεταξύ άρχισα να νιώθω τις περισσότερες ώρες της μέρας έντονο άγχος και αίσθημα απελπισίας και κατάθλιψης. Παω σε γιατρό και μου γράφει να παίρνω ένα enlift και μισο rispefar τη μερα. Η γνωμάτευση του ήταν μη καθορισμένη διαταραχή της διάθεσης. Στην αρχή ήμουν πολύ χάλια αλλά σταδιακά το άγχος άρχισε να φεύγει αλλά το πρόβλημα με την αγοραφοβία παρέμεινε. Κάθε φορά που είναι να πάω κάπου μακρυά από το σπίτι μόνη με πιάνει έντονο άγχος και τρέμουλο, τα άκρα μου βαραίνουν και νομίζω ότι θα λιποθύμησω. Σπάνια και με τα χιλια ζόρια έχω καταφέρει να πάω μέχρι το περίπτερο που 300 μέτρα μακρυά, τις περισσότερες φορές γυρίζω στα πίσω στα μισά του δρόμου. Όποτε βγαίνω έξω (σπάνια μια δυο φορές τη βδομαδα για ένα καφε) είμαι με τη μανα μου ή με την αδερφή μου. Ζω σε επαρχία και δεν έχω πια φίλους ούτε σχέση για να βγαίνω περισσότερο εξω. Δε έχω δουλειά και έχω αρνηθεί δουλειές που ήταν μακρυά από τη πόλη που μένω εξαετίας αυτης της κατάστασης. Ο ψυχίατρος μου είπε να πάω σε ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή αλλά είναι δυσκολο λόγο της οικονομικής κατάστασης που βρίσκομαι. Οι δικοί μου δε μπορώ να πω οτι με καταλαβαίνουν πολλές φορές εκνευριζονται και λένε οτι ολα ειναι στο μυαλό μου οτι αν θέλω θα το ξεπερασω και μπλα μπλα τις γνωστές βλακείες. Βαρέθηκα πια αυτη τη κατάσταση, βαρέθηκα να είμαι εξαρτημένη από τους άλλους. Δεν μπορώ να προχωρήσω τη ζωή μου. Δεν ξέρω τι να κανω πια. Εχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοια κατάσταση και πως ξεπερνιέται αυτο;